Håndbold

- Kom i gang med den regelændring, siger ekspert efter farligt skud

TV 2 SPORTs håndboldekspert mener, at Ida Bjørndalen skulle være blevet straffet med et rødt kort i pokalturneringens 'Final 4'.

Der blev øjeblikkeligt stille i JYSK Arena i Silkeborg, da København Håndbolds Johanna Bundsen gik i gulvet efter små 28 minutter af i 'Final 4'-finalen.

Forinden var den svenske landsholdsmålvogter blevet ramt direkte i hovedet af et skud fra Team Esbjergs Ida Bjørndalen.

- Det er en af de situationer, hvor jeg mener, at dommerne burde have en snak. Hun (Bundsen, red.) bevæger kun armene, og det er et skud direkte i hovedet, lød vurderingen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard under kommenteringen.

En lignende episode er flere gange på straffekast takseret til et direkte rødt kort. Men ifølge reglerne kan det ikke dømmes i åbent spil.

Det er en fejl, mener Nyegaard.

- Jeg er helt med på, at en målmand bevæger sig ofte i åbent spil. Men det her er et klokkeklart eksempel på en målmand, der ikke bevæger hovedet. Og så kan jeg bare sige, kom i gang med at lave den regelændring. For sådan nogle skud som disse skal straffes med et rødt kort efter min bedste overbevisning.

Berørt holdkammerat

At en spiller er blevet ramt i hovedet, er noget, der er sket alt for mange gange før. Og som har givet spillere som Maria Fisker, Søs Søby og Louise Svalastog minimum et halvt års pause fra håndboldbanen.

De to sidstnævnte har rødder til København Håndbold, og derfor påvirkede det Louise Føns at se endnu en holdkammerat blive ramt.

- Man bliver lidt rørt af det, fordi der er så mange hovedskader for tiden, og jeg kunne se, hun havde det rigtig dårligt. Det er bare noget rod med de bolde i hovedet. Jeg håber, hun er okay, siger Føns til TV 2 SPORT om Bundsen, der ikke spillede mere i pokalfinalen.

Johanna Bundesen blev ramt hårdt af en bold i hovedet, og det påvirkede Louise Føns i pokalfinalen mellem København og Team Esbjerg. Video: Ronni Burkal Nielsen

Den svenske målvogter var efter skuddet også påvirket på grund af den lange pause, som hendes holdkammerater har været igennem. Det kunne TV 2 SPORTs reporter fortælle, efter Bundsen i pausen var blevet undersøgt af en neurolog.

- De første meldinger går på, at der er en eller anden form for påvirkning af hjernen. Men den er ikke større, end at man ikke behøves større og dybere undersøgelser lige nu. Det er lige så meget hendes nervøsitet i, at hun har set sine holdkammerater sidde ude i et halvt år på grund af hjernerystelser.

København Håndbolds fysioterapeut, Line Knutzon, kunne supplere med, at Bundsen umiddelbart ikke havde problemer med at orientere sig, men at hun var overfølsom over lys.

Team Esbjerg vandt pokalfinalen med 31-20.

Team Esbjerg vandt pokalturneringen med finalesejr over København Håndbold Video: TV 2 SPORT