Håndbold

Miniput leverer sensation mod mægtige Midtjylland i pokalen

De undertippede aarhusianere leverede en sensation, da de slog FC Midtjylland i bronzekampen i pokalturneringen.

Det største resultat i klubbens halvårlige levetid. Det er en klar konklusion, efter Aarhus United lørdag vandt med 23-22 over FC Midtjylland i pokalturneringens 'Final 4', hvor der blev spillet om tredjepladsen og 125.000 kroner til klubkassen.

Efter en rædselsfuld start fik Aarhus spillet sig ind i kampen, og selvom de var foran med to mål med 30 sekunder tilbage, var de ved at smide det hele i en hektisk afslutning, hvor sidste FC Midtjylland-skud dog blev stoppet i de aarhusianske parader.

- Vi viser igen helt vildt god moral, og vi presser dem med alt, hvad vi kan og har. Det er så sindssygt fedt, og det betyder så meget for os at få sådan en sejr her. Det har været en stor oplevelse for os at være med her ved Final 4, sagde Aarhus' Simone Petersen efter kampen.

Den store stjerne sad ude

Favoritterne måtte undvære holdets norske stjerne Veronica Kristiansen, der var småskadet. Samtidig havde cheftræner Kristian Kristensen valgt at spare Sabine Englert i målet fra starten af kampen og give chancen til Jessica Ryde.

Alligevel kom FC Midtjylland flyvende ud af starthullet og bragte sig foran 3-0 i løbet af to minutter. Det tvang Aarhus-træner Heine Eriksen til omgående at tage en tidlig timeout, og selvom midtjyderne bragte sig yderligere foran med 5-1, så kom de undertippede aarhusianere kort efter i gang.

Ført an af et målmandsskifte, hvor Anne-Sofie Ernstrøm kom på banen, udlignede Aarhus til 7-7 og tvang i stedet en FCM-timeout på bordet. Den hjalp knap så meget, og et hav af tekniske fejl samt over 10 minutter uden mål fra FC Midtjylland betød, at Aarhus en overgang førte med 9-7.

På trods af de store problemer formåede favoritterne fra Midtjylland at kæmpe sig tilbage og være foran med 12-11 ved pausen. En føring, der kun holdt til kort inde i anden halvleg, hvor FC Midtjyllands problemer vendte tilbage, og Aarhus i stedet bragte sig på 14-12.

Løsningen på det blev en timeout fra Kristian Kristensen, der bad om mere fart fra sine FCM-spillere, samtidig med at han følte sig nødsaget til at sende målmandsstjernen Sabine Englert i aktion. På 30 sekunder gav det to hurtige mål og en udligning til 14-14.

Herfra blev resten af kampen med skiftende føringer, men specielt FC Midtjylland leverede flere og flere tekniske fejl og havde problemer med at få gang i angrebsspillet. Det udnyttede Aarhus United til at holde sig inde i kampen, og så blev en udvisning til FC Midtjylland afgørende i slutfasen.

Aarhus bragte sig foran 23-21 og havde bolden med under ét minut tilbage af kampen. Derfor forventede de fleste, af sejren bare skulle køres hjem. En FCM-scoring med 27 sekunder tilbage og en stresset Aarhus-afslutning gav alligevel favoritterne mulighed for at udligne.

Sidste mulighed blev dog forspildt, og så kom der i stedet en svag afslutning i Aarhus-paraderne, så de undertippede Aarhus-spillere kunne bryde ud i vild jubel. Til daglig ligger holder nemlig kun nummer 10 i håndboldligaen, mens FC Midtjylland indtager andenpladsen og samtidig deltager i Champions League.