Håndbold

Rørt Svalastog tvivlede på comeback:- Det har været rigtig hårdt

I pokalturneringens ’Final 4’ gjorde Louise Svalastog comeback efter syv måneders skadespause. Et comeback, hun selv tvivlede på kunne lade sig gøre.

Det har været syv hårde måneder for København Håndbolds Louise Svalastog.

Indtil i fredags var det nemlig syv måneder – eller 216 dage – siden, stregspilleren sidst stod på håndboldbanen.

Efter DM-finalerne mod Nykøbing Falster-håndbold trak Svalastog sig nemlig tilbage for at komme sig over to hjernerystelser, hun havde pådraget sig i løbet af sæsonen.

I fredags var hun så tilbage, da København Håndbold slog Aarhus United i pokalturneringens semifinale.

- Det har været rigtig dejligt. Jeg var næsten mere nervøs, end jeg kan huske i evigheder i fredags, da jeg spillede. Jeg spillede for rigtig mange ting. Folks reaktioner, egentlig næsten ikke engang for at spille håndbold, lyder det fra Louise Svalastog, da hun for første gang sætter ord på sit comeback til TV 2 SPORT.

Louise Svalastog Spellerberg må udgå, efter hun fik et skud i hovedet fra hendes egen holdkammerat. Video: TV 2 SPORT

Men den 35-årige København-spiller var ikke sikker på, om hun nogensinde ville være i stand til igen at spille håndbold på højeste niveau.

- Jeg har i lang tid tvivlet på, om jeg ville komme til at spille igen. Og nu bliver jeg rørt igen. Det har bare været rigtig hårdt. Jeg vil rigtig gerne dele mine erfaringer, så der ikke er andre, der skal igennem det samme.

- Hvad fanden har du gang i?

Det er to hjernerystelser, Louise Svalastog har kæmpet med at få fuldstændig bugt med. Men undervejs i sidste sæson ville hun ikke trække stikket og måtte derfor kæmpe sig igennem flere slutspilskampe med hjernerystelse.

Et valg, familien dengang ikke forstod.

- Min familie har sagt ”hvad fanden har du gang i”, og det kan jeg også godt forstå. For mig har det handlet om, at håndbold skal give mening. Jeg elsker det og har knoklet hele mit liv for det, og det her er ikke en hverdagsting, fortalte Svalastog tilbage i maj.

Louise Svalastog Spellerberg har haft store problemer efter en hjernerystelse. Video: TV 2 SPORT

Nu er den tidligere danske landsholdsspiller så tilbage på håndboldbanen. Og hun forsikrer, at der ikke er nogen risici ved igen at tage kampen op inde på stregen.

- Hvis jeg var bange for at spille, så var jeg ikke vendt tilbage igen. Men der er mange ting, der spiller ind. Selvom jeg er ’good to go’, så skal jeg stadig passe på mig selv og passe på hovedet. Så jeg skal stadig holde nogle pauser og passe på lidt endnu. Men det er så dejligt at være på den anden side af det hele.

Det er første gang Louise Svalastog sætter ord på hendes kamp for at komme tilbage på topniveau. Men hun er stadig ikke klar til at fortælle hele hendes historie. 

- Jeg vil virkelig gerne fortælle om hele det her forløb. Men jeg skal lige være lidt stærkere, end jeg er i dag.

Louise Svalastog og København Håndbold tabte i øvrigt pokalfinalen til Team Esbjerg med 31-20.