Håndbold

Team Esbjerg skriver historie - pokalmestre efter stor ydmygelse

De sidste otte minutter inden pausen blev afgørende, da Team Esbjerg lørdag vandt pokalturneringen for første gang i klubbens historie.

Efter en spændende indledning blev kvindernes pokalfinale hurtigt en ensidig affære, hvor Team Esbjerg i overlegen stil sikrede sig titlen med 31-20 over København Håndbold.

Pokaltitlen var den første i klubbens historie og indbragte samtidig 175.000 kroner. Stregspilleren Ulrika Toft Hansen tog en stor del af slæbet med kontant forsvarsspil, topscorertitlen med otte mål og titlen som 'Årets Pokalfighter'.

- Jeg følte, jeg skulle spille, som var det min sidste kamp. Jeg ville så gerne have fat i pokalen. Det er ikke mere end halvanden uge siden, jeg stod med en tom følelse med det svenske landshold (tabte VM-bronzekampen, red.). Det er så lidt, der skal til, før man står der med en stor glæde, og det gør jeg i dag, sagde svenskeren efter kampen.

Pokalfinalen startede ellers som et festfyrværkeri, hvor begge hold leverede spil i absolut højeste klasse, og København var godt med. Fra bagkæden var Mia Rej skarp, mens Mai Kragballe havde fuldstændig styr på Sandra Toft på straffekast. Det sendte sjællænderne i front med 8-7.

Fra 10-10 gik det dog fuldstændig galt for København, mens Team Esbjerg bragede videre. Uden at se sig tilbage rykkede vestjyderne til en pauseføring på 17-11, hvilket bare blev indledningen på en ordentlig lussing.

Første halvleg fik dog samtidig en uhyggelig afslutning, da Ida Bjørndalen fuldstændig fri hamrede bolden direkte i hovedet på København-målvogter Johanna Bundsen. Ifølge reglerne er det dog en situation, der ikke kan give rødt kort, hvilket håndboldekspert Bent Nyegaard kritiserede kraftigt i pausen.

Det var Team Esbjergs Ida Bjørndalen Karlsson, der ramte Johanna Bundsen fra København Håndbold lige i hovedet. Video: TV 2 SPORT

Anden halvleg blev indledt med endnu en lang målløs periode fra København Håndbold, og så rykkede Team Esbjerg yderligere fra og afgjorde reelt kampen, da de bragte sig foran 21-11 - naturligvis på mål af Ulrika Toft Hansen.

Herfra handlede den sidste tredjedel af kampen mest af alt om at bytte mål, og København fik lov at score kampens sidste, da Esbjerg vandt med 31-20. Estavana Polman markerede sig også med syv scoringer, mens Sandra Toft lukkede af i målet med 46 i redningsprocent.

København må nøjes med andenpladsen og 150.000 kroner.