EM håndbold

Brækkede en finger i november – skal spille EM med fem skruer i hånden

Norske Magnus Abelvik Rød har været igennem en operation, men nu melder han sig klar til EM, der begynder i næste uge.

Det norske backtalent Magnus Abelvik Rød har været i en hård kamp med tiden, siden han i midten af november brækkede en finger og måtte gennemgå en kompliceret operation.

På det tidspunkt syntes EM-deltagelse noget nær umuligt for den 20-årige højreback, men stortalentet er alligevel blevet klar til at spille den forestående slutrunde i Kroatien.

Til TV 2 Norge fortæller han, at han dog kommer til at spille med hele fem skruer i hånden.

- Jeg kan forstå, det er et stort tema, men det går meget godt. Det har naturligvis været lidt udfordrende at træne håndbold, men jeg føler, at jeg har fået styrken og bevægeligheden tilbage i hånden. Så jeg glæder mig til at spille håndbold igen, siger han inden afrejsen til Norges sidste EM-forberedelser.

Ligesom Danmark varmer Norge op til slutrunden ved at spille Golden League i Frankrig. Her skal de to hold møde hinanden samt Frankrig og Egypten.

Op til de sidste testkampe har profilen Sander Sagosen også været tvivlsom, idet han har døjet med sygdom. Han er dog i bedring, og derfor er han med på flyet, når nordmændene onsdag rejser til Frankrig for at spille Golden League.

- Vi må tage den tid, jeg har brug for, så jeg kommer 100 procent på benene. Og så tager vi det hele derfra. Min håndboldform har været god både i efteråret og henover vinteren, så det skal nok gå godt, siger Sagosen til TV 2 Norge.

- Bliver en af de aller- allerbedste

For et år siden spillede Sander Sagosen en hovedrolle, da Norge overraskende nåede frem til VM-finalen. I samme turnering fik Magnus Abelvik Rød slutrundedebut – og siden da har han skiftet Bækkelagets ud med den tyske storklub Flensburg-Handewitt.

Hvis han fortsætter sin udvikling og ellers kan holde sig skadesfri, så ser fremtiden meget lys ud for den talentfulde nordmand, spår landstræner Christian Berge.

- Jeg tror, han kommer til at blive en af de aller- allerbedste. Han træner med en vanvittig struktur, og han har et bevægelsesmønster som en på 1.80, siger landstræneren om den to meter høje back.

- Han bliver god, hvis han får noget kontinuitet. Han har haft lidt for mange skader, og det skal han undgå, selvom det selvfølgelig er svært at undgå en brækket finger, lyder det fra Christian Berge til TV 2 Norge.

Norge og Danmark mødes ved Golden League på lørdag den 6. januar. Torsdag aften indledes turneringen med kampen mellem Norge og Frankrig, mens Danmark møder Egypten.

Se alle Golden League-kampene direkte på TV 2 og TV 2 SPORT.

Bliv klar til EM i herrehåndbold med TV 2s store håndboldmagasin. Læs eksklusive reportager med blandt andre Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen - og få Bent Nyegaards analyser af samtlige hold og stjernespillere. Du får også tv-oversigt, manager-guide og meget mere. Køb det her.