Håndbold

Dansk ligaklub i alvorlige økonomiske problemer - beder om akut hjælp

Nordsjælland Håndbold fra den bedste danske håndboldrække er i alvorlige økonomiske problemer og beder nu om hjælp fra klubbens fans og investorer.

Økonomiske udfordringer har de seneste år været et stort tema i dansk håndbold. 

Flere danske klubber på øverste niveau har haft svært ved at skrabe penge nok sammen til at have et hold i den bedste række. Nu er turen kommet til Nordsjælland Håndbold, der er i alvorlige problemer. 

- Jeg vil beskrive vores situation som meget vanskelig. Vores situation er så alvorlig, at vi nu skal finde kapital til den daglige drift inden vi den 30. juni skal aflevere regnskab. Kan vi ikke få tilført nok penge, ja så er det klart, så kan vi ikke eksistere længere, siger formand for Nordsjælland Håndbold, Jørgen Simonsen, til TV 2 SPORT.

Vi mangler knap 2 millioner kroner i nye indtægter

Jørgen Simonsen, formand Nordsjælland Håndbold

Klubben rykkede før denne sæson op i landets bedste række, hvor de i løbet af efteråret har vundet fem kampe og i skrivende stund er placeret på en niendeplads - lige uden for slutspillet. 

- Nordsjælland Håndbold har et meget lavt budget, men vi har styr på omkostningerne. Vi formår at maksimere både på og uden for banen, og måske er det medvirkende til, at mange ser på Nordsjælland Håndbold og tænker, at det går godt, men det gør det ikke, siger Jørgen Simonsen.

Deadline for Nordsjælland Håndbold hedder den 30. juni. Lige nu står klubben helt konkret og mangler 3 millioner kroner.

- Vi har en forventning om, at gentegne de aftaler vi allerede har, hvilket svarer til 1,1 million. Det vil så sige, at vi mangler knap 2 millioner kroner i nye indtægter, siger Jørgen Simonsen.

Cheftræner undrer sig over manglende opbakning

De økonomiske problemer i klubben har ind til videre ikke haft indflydelse på selve holdet. Dog er situationen ikke optimal indrømmer cheftræner, Ian Marko Fogh.

- Selvfølgelig påvirker det os. Vi vil selvfølgelig gerne have, at der er styr på økonomien. Vi kan dog ikke gøre andet end at levere så godt som muligt sportsligt, så det kan være med til at sælge varen, siger Ian Marko Fogh.

Med de flotte resultater i Ligaen på det seneste har oprykkerholdet Nordsjælland spillet sig helt ind i kampen om slutspilspladserne. Derfor undrer det også cheftræneren, at der ikke er flere, der vil støtte op om projektet i Nordsjælland Håndbold. 

- Vi havde en meget dramatisk nedrykning til 1. division. Spiller os tilbage i Ligaen efter kun at have tabt én kamp i hele sidste sæson og er nu kun et point fra sluspillet. For mig er det en stor overraskelse, at vi ikke kan sælge en historie som vores, siger Ian Marko Fogh.

Løsningen skal findes lokalt

I bestyrelseslokalet håber man, at lokalbefolkningen nu vil indse, at det er et alvorligt problem, som skal løses hurtigst muligt i Nordsjælland Håndbold.

- Vi bliver nødt til at lægge alle kortene på bordet og vise fans og virksomheder i Nordsjælland, at vi har brug for deres hjælp. Det er alvor. Folk skal forstå, det er alvorligt, og hvis man vil fortsætte med at se tophåndbold i Nordsjælland, skal de bakke op om os. Vi har brug for det, siger formand, Jørgen Simonsen.

Også HC Midtjylland er i økonomiske vanskeligheder, hvor fremtiden i øjeblikket er uvis, men at der falder en afgørelse den 15. januar. Klubben har sagt til spillerne, at de frit kan skifte klub, hvis de ønsker det.