EM håndbold

- Jeg kunne godt mærke, at der var et eller andet, der gik galt, siger Svan

Kort før nytår blev landsholdsfløjen Lasse Svan Hansen skadet. I få dage frygtede han, at EM skulle opleves hjemme fra sofaen.

Lasse Svan Hansens krop rummer både irritation og positivitet.

Danskeren er irriteret over at være skadet i optakten til EM, men glæder sig imidlertid over, at der er en god chance for, at han bliver klar til Danmarks åbningskamp mod Ungarn.

Min læge startede med at sige, at det tog 4-6 uger, der var jeg relativt nedtrykt

Lasse Svan Hansen, håndboldspiller

Den 34-årige fløjspiller blev lyskeskadet to sekunder før tid i Flensburg-Handewitts sidste kamp inden nytår. Uheldet skete i en forsvarsaktion, hvor han skulle foretage et pludseligt retningsskift.

- Der tænkte jeg, at der kunne muligheden for EM være forbi. Jeg har aldrig haft en fibersprængning før, men jeg kunne godt mærke, da jeg ryger til gulvet, at der var et eller andet, der gik galt inde i lysken, og det var bestemt ikke nogen rar fornemmelse. Jeg var også lidt ked af det efter kampen, fortæller Lasse Svan Hansen til TV 2 SPORT.

Men det går bedre end forventet nu?

- Ja, det gør det helt sikkert. Jeg var egentlig positiv dagen efter kampen, men da jeg så blev scannet og fik bekræftet, at jeg havde fået en fibersprængning, og min læge startede med at sige, at det tog 4-6 uger, der var jeg relativt nedtrykt, svarer Svan.

- De efterfølgende tre dage med behandlinger nede i Flensborg viste markant fremgang, og der blev humøret også markant bedre. Så lige nu er jeg rigtig glad og positiv omkring det hele. Det forløber fint, synes jeg.

Planen for fløjspilleren er, at han ikke kommer på banen ved det kommende Golden League-stævne i Frankrig. Han satser derimod benhårdt på at kunne deltage i træningerne, når landsholdet befinder sig i Kroatien i næste uge.

- Jeg har ikke nogen smerter i de øvelser, jeg har lavet indtil videre. Så hvis alt går vel, burde jeg kunne løbe lidt i morgen (onsdag, red.). Det er i hvert fald målet, hvis det ikke reagerer for voldsomt på det, jeg har lavet i dag (tirsdag, red.), siger Lasse Svan Hansen.

Hvad tænker du om EM lige nu?

- Det ser fornuftigt ud. Jeg har ikke lavet nogle af de bevægelser, som skal til for at spille en håndboldkamp. Så det er svært for mig at sige, om det er helt godt, eller om jeg stadig mangler en del. Men det, vi har lavet indtil videre, og den plan, vi følger indtil videre, ser meget lovende ud, så derfor er jeg meget positiv, svarer han.

Du har ikke gjort dig overvejelser om at droppe EM?

- Nej, det har jeg ikke. Jeg elsker at være med her og brænder for det, så jeg vil gøre alt for at blive klar til den første kamp, og det tror jeg også nok, jeg skal blive, lyder det fra Lasse Svan Hansen.

Danmark åbner EM i Kroatien mod Ungarn lørdag den 13. januar.

Bliv klar til EM i herrehåndbold med TV 2s store håndboldmagasin. Læs eksklusive reportager med blandt andre Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen - og få Bent Nyegaards analyser af samtlige hold og stjernespillere. Du får også tv-oversigt, manager-guide og meget mere. Køb det her.