EM håndbold

Landstræneren afviser bekymringer om Mikkel Hansen

Landstræner Nikolaj Jacobsen bekymrer sig ikke om, at Mikkel Hansen i øjeblikket ikke får meget spilletid i Paris Saint-Germain.

Mikkel Hansen har i en lang årrække været fast mand på både det danske landshold og i de klubber, han har repræsenteret. 

Sådan er det fortsat på landsholdet, hvor det forventes, at han får en nøglerolle ved den forestående EM-slutrunde i Kroatien. Men i klubben Paris Saint-Germain er sagen en helt anden. 

Den danske stjernespiller har i løbet af den seneste måneds tid tilbragt en del tid på bænken, da cheftræner Noka Serdarusic har valgt at satse på Nikola Karabatic og den tidligere Aalborg-spiller Sander Sagosen. 

Men udviklingen i den franske hovedstadsklub er ikke noget, der bekymrer Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen. 

- Jeg har da noteret mig, at det ikke er blevet til så meget spilletid, men Mikkel virker jo frisk og frejdig her i lejren, og det er det, der optager mig. Det andet bekymrer mig ikke. Jeg bruger ikke tid på det overhovedet, siger landstræneren til Ekstra Bladet

Mikkel Hansen har spillet i PSG siden 2012 og har været blandt de bærende kræfter i angrebet, hvor han i både 2015 og 2016 blev topscorer i den bedste franske række. 

Samme skarphed foran målet forventer Nikolaj Jacobsen også i Kroatien. Landstræneren er overbevist om, at når Mikkel Hansen er på toppen, så er han verdens bedste angrebsspiller sammen med Andy Schmid fra Rhein-Neckar Löwen, hvor Jacobsen til daglig er træner. 

Målsætningen er på plads

Den 12. januar - om ni dage - begynder EM i Kroatien med semifinaler den 26. januar og finale to dage senere, og den rutinerede træner lægger ikke skjul på, at han og spillerne vil være med helt til det sidste.

- Vi ser frem til en spændende turnering. Jeg ved, at I alle hungrer efter nogle målsætninger, og jeg vil sige, at vi synes, vi er et hold, som skal være blandt de hold, der skal kæmpe om at være med i finaleweekenden i Zagreb. Det er målsætningen, lød det fra Nikolaj Jacobsen på tirsdagens pressemøde i Herning.

- Så skal man bruge nogle små marginaler, og man skal bruge lidt held på de rigtige tidspunkter, og det håber vi selvfølgelig, at vi har, sådan at vi også er at finde i Zagreb i den sidste weekend.

På pressemødet meldte Nikolaj Jacobsen også alle mand fit for fight. Det eneste lille minus er Lasse Svan Hansen, der døjer med lyskeproblemer, men landstræneren er optimistisk og forventer at have Flensburg-Handewitt-fløjen med i den første kamp ved EM.

Danmark åbner EM mod Ungarn lørdag den 13. januar.

I TV 2 SPORTs EM-magasin kan du i øvrigt læse en stor reportage om Mikkel Hansen og hans familie, der lever efter mottoet "man spiller kun for at vinde". Køb magasinet her.