EM håndbold

Skadet Svan bliver mere og mere optimistisk

Lasse Svan Hansen kæmper i øjeblikket med at blive en lyskeskade kvit før EM, men der er optimisme at spore hos landsholdsfløjen.

Lasse Svan var onsdag på træningsbanen, inden landsholdet rejste til Frankrig for at spille Golden League.

Landsholdsfløjen har den seneste uges tid kæmpet med en lyskeskade, som han pådrog sig i sin sidste kamp for Flensburg-Handewitt inden nytår, og derfor havde Svan onsdag snøret løbeskoene for at få testet lysken.

- Det føles godt. Jeg var med til at løbe i dag, og det var en god fornemmelse. Jeg kunne også godt sætte lidt tempo på, selvom jeg ikke var ude i de hurtige sprint. Vi følger planen, og indtil videre så følger lysken godt med, siger Lasse Svan til TV 2 SPORT.

Den 34-årige fløjspiller blev skadet i lysken to sekunder før tid i kampen mod Hannover-Burgdorf den 26. december. Uheldet skete i en forsvarsaktion, hvor han skulle foretage et pludseligt retningsskift.

Men nu er der altså optimisme at spore hos den danske landsholdsfløj.

- Jeg er blevet mere og mere optimistisk, efter at jeg er mødt ind her (i landsholdslejren, red.), for alt hvad jeg har lavet, er gået godt. Jeg har også fornemmelsen af, at jeg kan mere. Jeg er meget optimistisk, siger Lasse Svan.

Flensburg-spilleren blev i første omgang dømt ude i fire-seks uger og dermed også EM-slutrunden, men der har de seneste dage været markant fremgang, hvilket er årsagen til, at han ser lyst på tingene. Nu er det helt store spørgsmål, om han når at blive klar til den første kamp ved EM mod Ungarn den 13. januar.

- Det ser rigtig fint ud med ham, men nu må vi se i morgen og de næste par dage, for der er stadig et stykke vej til, at han kan spille håndbold, siger landsholdets fysioterapeut Anja David Greve.

Også Lasse Svan selv er tilbageholdende med at love for meget.

- Der er selvfølgelig ikke meget, der skal gå galt. Så det er stadig med et forbehold, selvom jeg er optimistisk.

Så du vil ikke give nogen garanti for, at du bliver klar?

- Nej, det vil jeg ikke. Jeg har ikke lavet noget at det, man skal bruge i en håndboldkamp, så en garanti kan jeg ikke give dig, siger den 34-årige højrefløj.

Lasse Svan rejste onsdag til Frankrig sammen med resten af den danske landsholdstrup, hvor de i de kommende dage skal spille Golden League mod værtsnationen, Norge og Egypten. Det er dog ikke meningen, at Svan skal have spilletid i de kampe.

Ved EM er Danmark i pulje med Ungarn, Tjekkiet og Spanien.

Bliv klar til EM i herrehåndbold med TV 2s store håndboldmagasin. Læs eksklusive reportager med blandt andre Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen - og få Bent Nyegaards analyser af samtlige hold og stjernespillere. Du får også tv-oversigt, manager-guide og meget mere. Køb det her.