EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Dansk forsvarsklippe blev den store oplevelse

Anders Zachariassen spillede en forrygende kamp for Danmark, der vandt sikkert med 37-21 over Egypten.

Det blev en overbevisende dansk sejr i første kamp af Golden League-stævnet i Frankrig.

Efter en nervøs start fik danskerne spillet sig varme og så sig aldrig tilbage i anden halvleg.

Flensburg-spilleren Anders Zachariassen var den store oplevelse for Danmark både offensivt, men især i forsvaret.

- Hans energi og evnen til at være de rigtige steder både offensivt og ikke mindst defensivt var suverænt, lyder det fra Bent Nyegaard, der udover en god præstation fra Zacharuassen også hæfter sig ved, at Danmark viste klassen.

- Når det bedre hold møder det dårlige hold, så skal der være forskel. Og det var der. Det er godt at se, at Danmark bevarer koncentrationen hele vejen igennem opgøret. Det er en stor kvalitet.

Ny karakterskala 0-6

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

JANNICK GREEN 5

Mange flotte redninger især på de frie chancer og en redningsprocent på 33 er flot. Han udnytter et godt forsvar foran sig også. Klasse indsats.

MAGNUS LANDIN 3

Han havde problemer i forsvaret i starten, hvor han blev for flagrende, men scorer på sine to chancer. Spiller kun første halvleg.

CASPER U. MORTENSEN 3

Spiller kun anden halvleg. Gav prøver på sin enorme hurtighed og stod fint i forsvaret. Brænder dog på to friløbere. Derfor bliver det til 3.

HANS LINDBERG 4

God koncentreret indsats til manden med 246 kampe for Danmark. Scorer på fem af seks skud. Han er en mand vi kan stole på, når Lasse Svan ikke er med. 

TIM SØRENSEN 4

Han scorer på begge sine chancer og er meget påpasselig. Bidrager det han kan selvom han kun spiller anden halvleg. 

ANDERS ZACHARIASSEN 6 (Kampens spiller)

Han scorer 6 på 6. Hans energi og evnen til at være de rigtige steder både offensivt og ikke mindst defensivt var suverænt. Fik styr på tropperne efter Henrik Toft blev sendt ud. Vildt meget energi og en rigtig god mand for Nikolaj Jacobsen. Tillykke med en flot indsats.

HENRIK TOFT HANSEN 1

Alt for flagrende i sit forsvarsspil. To hurtige udvisninger i første halvleg og en efter pausen betød rødt kort. En kamp til glemmebogen og et 1-tal i karakterbogen.

NICLAS KIRKELØKKE 3

Han fik værdifuld kamptræning. Spillede 27 minutter. Havde to forsøg, der ikke gav mål. Bidrog i kontrafasen og fik lidt mere erfaring på det her landshold, og det er, hvad han har brug for lige nu.

MADS MENSAH LARSEN 3

En middel præstation. Hamrer bolden ind i starten, men derefter faldt det lidt fra hinanden. Især forsvarsmæssigt fungerede det ikke rigtigt. I angrebet kommer han dog i fine positioner.  

RASMUS LAUGE 5

Han kommer ind med autoritet. Scorer fire mål og er virkelig god i sit kombinationsspil med Damgaard og stregen. Stod også fornuftigt i forsvaret. 35 minutter, der fortjener et 5-tal.

HENRIK MØLLGAARD 4

Henrik Møllgaard kommer på måltavlen og det glæder vi os over. Vigtigst fik han dog styr på forsvaret efter tyve minutter sammen med Zachariassen. Stor koncentration og en fin indsats giver 4 til Møllgaard. 

MICHAEL DAMGAARD 4

Det var en ægte Michael Damgaard-forestilling. Gav prøver på sin forrygende skudkvalitet. Der er ikke nogen, der kan accelerere som Damgaard. Men så er historien også med ham, at han har en lille periode, hvor det ikke lykkedes. Det bliver en opgave for Nikolaj Jacobsen, at få sat ham i scene på de rigtige tidspunkter. Men en fin, fin landskamp.

PETER BALLING 4

Startede inde for det danske landshold. Fik 18 minutter. Var rigtig god til at fornemme gennembrudet ind over midten. Scorede to mål på tre afslutninger. Fin præstation. 

JACOB HOLM 4

Han startede helt forrygende, da han scorer på sine tre første forsøg. Viste prøver på sit hurtige skud og de hurtige fødder. Udnyttede sine minutter rigtig godt, men blev lige lidt for ivrig til sidst. 

*Jacob Holm er ikke udtaget til EM, men er med landsholdet til hele Golden League-stævnet.

NIKOLAJ JACOBSEN 5

Svært at være andet end tilfreds med en sejr på 37-21. Fik brugt alle de folk han skulle bruge. Formåede at få spillerne til at være koncentreret hele vejen igennem en kamp, hvor modstanden blev ringere og ringere. Det gav en rigtig god træningstime for landsholdet. Det giver ham et flot 5 tal.

RENÉ TOFT HANSEN UB

MIKKEL HANSEN UB

MORTEN OLSEN UB

NIKLAS LANDIN UB