EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Norsk kontrafase slog Danmark ihjel

Nikolaj Jacobsen led sit første nederlag som dansk landstræner i en kamp, hvor Norge løb Danmark over ende i kontrafasen.

Danmark tabte den anden kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig, da Norge vandt med 27-25.

Det var samtidig Nikolaj Jacobsens første nederlag som dansk landstræner.

At det endte med som en tabt kamp for Danmark, var i høj grad nogle hurtige nordmænds fortjeneste, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

 - Det blev en landskamp, hvor Danmark ikke fik styr på den norske kontrafase, og det slår dem ihjel til sidst. Det tvang spillerne til at arbejde alt for hårdt, hvilket førte til 12 tekniske fejl i alt, som ender med at koste kampen i sidste ende. 

- Nederlaget er ikke nogen katastrofe, da Mikkel Hansen ikke var med, men Norge skal have stor respekt, og så skal vi forvente mere af vores bagkæde i angrebsspillet. 

Ny karakterskala 0-6

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

NIKLAS LANDIN 4

Redningsprocent på 34 procent. Havde en flot periode, da Danmark var bagud med seks i starten af første halvleg. Lidt for mange afslutninger som han normalt tager, går dog ind i dag. 

MAGNUS LANDIN 4

Spiller 43 minutter og scorer på alle sine chancer. Fire mål. Han havde dog lidt problemer defensivt, så det bliver et firtal.

CASPER U. MORTENSEN 2

Han brænder en stor chance, og er ellers ikke rigtig synlig i de 17 minutter han var på banen. 

HANS LINDBERG 4

Kampens topscorer med syv mål. Fem på straffe. Plejer at være lidt skarpere i forsvaret. Kneb lidt med opbakningen i opdækningen af Sander Sagosen. Derfor et firtal.

ANDERS ZACHARIASSEN 4

Scorer på to ud af tre. Han klarer sin forsvarsopgave godt, efter han bliver skiftet ind i første halvleg. Lidt flere problemer efter pausen, men slipper fint fra denne landskamp.

MORTEN OLSEN 2

Han har en rigtig flot scoring, men det bliver til for mange fejl. Især indspillende er ikke skarpe nok. Han får heller ikke rigtig styr på angrebet. Ville desværre for meget på for kort tid.

NICLAS KIRKELØKKE 2

Han fik næsten hele anden halvleg på banen. Laver et par tekniske fejl. Fik ikke hjælp nok til at dække Sagosen op, der spillede rundt om ham. Han kunne ikke løfte opgaven selv. Det var en kamp under middel. 

MADS MENSAH LARSEN 3

Kun to mål. For ofte hang han fast i det norske forsvar. Også forsvarsmæssigt var det lidt for tvivlende. Havde dog også et par meget flotte aktioner i angrebet. Et tretal bliver det til.

RENÉ TOFT HANSEN 5 (Kampens spiller)

Scorer på tre ud af fire afslutning og tilkæmper sig mange straffekast. Perioden med ham og Møllgaard i forsvaret så også rigtig godt ud. Flot indsats. Danmarks bedste i dag.

RASMUS LAUGE 3

Startede med forrygenede indspil til Rene Toft og mange assists. Duelspillet var ikke så godt, som vi ellers regnede med. Forsvarsmæssigt manglede der også noget tyngde. Vi ender på en middel karakter.

HENRIK MØLLGAARD 4

Fungerede godt i det danske forsvar. Især samarbejdet med Rene Toft i starten af kampen så meget stabilt ud. Det bliver lidt svære for ham, da der bliver roteret lidt mere fra Nikolaj Jacobsen i anden halvleg. Fin kamp af Møllgaard

MICHAEL DAMGAARD 3

Han får ikke så meget spilletid. Er på banen i 14 minutter. Scorer kun et enkelt mål, men et par fine indspilninger. Mangler dog lige det sidste i duelspillet.

PETER BALLING 2

Scorer  på en ud af fem, og hans afslutninger lykkedes generelt slet ikke i dag. Der blev lagt for lidt pres fra ham, så meget af spillet røg over til venstre back og playmakeren. 

NIKOLAJ JACOBSEN 3

Forsvarsspillet så rigtig godt ud i perioder, men fik ikke skabt det tempo i angrebet, som han gerne vil. Den danske kontrafase blev heller ikke sat i scene som de ellers arbejder med. Han fik dog investeret i flere spillere, der fik noget nyttig spilletid. Det første nederlag til ham var ikke en katastrofe, men flere ting lykkedes bare ikke i dag mod et stærkt norsk mandskab. 

 

MIKKEL HANSEN UB

HENRIK TOFT HANSEN UB

TIM SØRENSEN UB

JANNICK GREEN UB

JACOB HOLM UB