EM håndbold

Ekspert er optimistisk på Danmarks vegne trods testnederlag

Selvom de danske håndboldherrer lørdag aften tabte med 25-27 til Norge ved Golden League, er TV 2 SPORTs håndboldekspert fortrøstningsfuld før EM.

Se samtlige kampe fra EM-slutrunden på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

Der var bekymrede miner hos Nikolaj Jacobsen, der lørdag indkasserede sit første nederlag som landstræner for det danske herrelandshold i håndbold.

Jacobsen kunne nemlig se sit hold have det yderst svært mod VM-finalisterne fra Norge, da de to hold lørdag mødtes ved træningsturneringen Golden League i Frankrig. Nordmændene tog da også sejren med 27-25.

Men spørger man TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, behøver landstræneren ikke nødvendigvis lægge for meget i nederlaget til Norge.

Hvordan står håndboldherrerne her mindre en uge fra første kamp ved EM?

- Jeg synes, de står ganske fint. Jeg synes i lange perioder rent defensivt så det rigtig, rigtig godt ud mod Norge. René Toft Hansen er tilbage i fin form. Så jeg er bestemt fortrøstningsfuld frem mod EM-start her om ganske få dage.

- Samtidig mangler Danmark endda stadigvæk Mikkel Hansen, som gør en stor forskel rent angrebsmæssigt. Mikkel har det skud og det overblik, der skaber plads til de andre spillere på holdet, siger han.

Nikolaj Jacobsen tabte lørdag den 6. januar sin første landskamp, som landstræner for Danmark. Video: Christoffer Løvstrup Bagge

Mikkel Hansen sad over mod Norge med en mindre knæskade, men han meldes ikke i fare for at misse Danmarks åbningskamp mod Ungarn lørdag den 13. januar. Og det kan altså få altafgørende betydning ifølge Claus Møller Jakobsen.

- Der er bestemt også andre dygtige spillere på den position, men jeg siger bare, at Danmark får en lille smule mere X-faktor, når Mikkel Hansen er med. Når man har en spiller i absolut verdensklasse, så har det stor indflydelse på et håndboldhold, siger han.

Søndag eftermiddag venter så den uigenkaldeligt sidste testkamp, inden EM. Her er hjemmebanefavoritterne fra Frankrig modstanderen i den sidste kamp ved Golden League.

- Det er en fantastisk prøve for Nikolaj Jacobsen og holdet til at se, hvor langt de egentlig er her få dage før EM. De vil blive matchet på absolut alle parametre, siger Claus Møller Jakobsen.

Du kan se opgøret mod Frankrig på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag fra kl. 16.30.