EM håndbold

Lauge sikrer dansk sejr i sidste sekund

I en testkamp på et højt niveau mellem Frankrig og Danmark var det danskerne, der i sidste sekund tog en sejr på 29-28 takket være Rasmus Lauge.

Se samtlige kampe fra EM-slutrunden på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

12.000 i tilskuere i Paris fik søndag eftermiddag fornøjelsen af at se to af verdens bedste håndboldlandshold presse hinanden til det yderste i deres sidste testkamp før EM-slutrunden i Kroatien.

Der var masser af velspillede angreb, højt tempo og hårdt forsvarsspil i en kamp, der helt til det sidste var lige. I sidste sekund var det Rasmus Lauge, der afgjorde kampen til Danmarks fordel. Håndboldherrerne vinder EM-generalprøven mod Frankrig med cifrene 29-28.

Danmark indledte kampen med Jannick Green i målet, mens Mikkel Hansen igen, igen var tvunget til at blive siddende på tribunen på grund af en knæskade.

Ikke desto mindre begyndte Danmark ganske udmærket og bragte sig foran 3-1 efter fem minutters spil. Herfra var det dog som om, at Frankrigs ubetinget største stjerne, Nikola Karabatic, meldte sig ind i opgøret.

PSG-spilleren scorede fire mål i træk for Frankrig, og efter 12 minutter var hjemmeholdet pludselig foran med 8-5. Især takket være en kaskade af tekniske fejl fra de danske håndboldherrer. Efter et kvarters spil havde Karabatic i øvrigt scoret halvdelen af Frankrigs ti mål.

Efter tyve minutters spil blev Nikola Karabatic placeret på den franske bænk for at få en lille pause, og det var tydeligt, at det kickstartede en periode fyldt med danske lyspunkter. Både i forsvaret, men især i angrebet, hvor tempoet var skruet væsentligt op i forhold til lørdagens kamp mod Norge.

Først og fremmest begyndte Jannick Green, der ellers ikke havde startet overbevisende, at sætte flere redninger ind på kontoen. Og da Hans Lindberg på den danske højrefløj samtidig var sikkerheden selv, så bragte de rød-hvide sig tilbage i kampen.

Stillingen ved pausen var 15-15.

Fra anden halvlegs start var Niklas Landin tilbage i det danske mål, ligesom Nikola Karabatic var tilbage på banen for Les Bleus. Og umiddelbart var det Landin, der kom klart bedst fra start i den duel. To gange i streg reddede Landin således Karabatic’ langskud. På måltavlen fortsatte de to hold dog med at følges ad.

Anden halvlegs mest kontroversielle periode begyndte efter tolv minutters spil. Igen var Frankrigs Nikola Karabatic involveret. Den franske stjerne var mere eller mindre fri foran det danske mål, da Mads Mensah forsøgte at sætte en tackling ind. Det blev Karabatic ganske fortørnet over, og de litauiske dommere mente tilsyneladende også, at tacklingen var for overgearet. I hvert fald blev Mads Mensah præsenteret for et direkte rødt kort.

For et skub på Nikola Karabatic måtte Mads Mensah gå tidligt i bad i Golden league-kampen Video: TV 2 SPORT

Få minutter senere var det så Frankrigs Adrien Dipanda, der modtog et direkte rødt kort for at ramme danske Michael Damgaard i hovedet i en tackling.

På måltavlen fortsatte det med at være helt tæt mellem de to landshold. Men i aller sidste sekund var det den danske playmaker Rasmus Lauge, der sendte et skud i nettet og sikrede Danmark en 29-28-sejr.

EM begynder for Danmarks vedkommende lørdag den 13. januar med en kamp mod Ungarn.

Se alle kampene fra slutrunden på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.