EM håndbold

Montenegros største profil misser EM med en skade

Vuko Borozan må melde fra til EM-slutrunden i Kroatien. Han fik en lårskade i forbindelse med en bilulykke i december.

Se EM i herrehåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Montenegro rejser til EM uden holdets største profil, 23-årige Vuko Borozan.

Venstrebacken fra Vardar Skopje var i december involveret i en bilulykke, hvor han fik en lårskade, der fortsat er så slem, at han må opgive at spille EM. Det skriver Radio Televizija Crne Gore med reprezentacija.me som kilde.

Vuko Borozans skade er ikke kun skidt nyt for Montenegro – det er også ærgerligt for neutrale håndboldelskere. Han er nemlig en meget interessant spiller, som TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen havde glædet sig til at se på banen i Kroatien.

I TV 2s EM-magasin, som allerede er i handlen, fortæller Claus Møller Jakobsen følgende om Borozan:

- Ham er jeg ret vild med. En ordentlig karl på venstrebacken, der virkelig kan tordne bolden i mål. Han trådte virkelig i karakter i Final 4 i Champions League, hvor han og Vardar jo som bekendt vandt det hele. Han er en sand storskytte med et stenhårdt skud.

- Et godt billede på, hvor hårdt han faktisk skyder – og hans egen hårdførhed – kom ved sidste EM. I gruppekampen mod Danmark hamrede han bolden i mål med sådan en kraft, at han brækkede håndleddet. Ikke ved at udføre selve skuddet, men simpelthen fordi han ramte en dansker i afviklingen af sit skud. Han spillede dog videre og forsatte med at sende dunderskud afsted mod det danske mål trods tydelige smerter.

- Udover det hårde skud er han samtidig også rimelig bevægelig og kan selv skabe chancerne. Han skal ikke nødvendigvis bare sættes op, som nogle større, tungere skytter har tendens til. Han kan dække op, men kan sagtens blive bedre i den ende af banen. Hans store force er i det offensive, hvor han er den her store, potente skytte.

Montenegro spiller den første EM-kamp lørdag den 13. januar mod Tyskland. Derudover er holdet i gruppe med Makedonien og Slovenien.