EM håndbold

Sejr over fransk landshold for 'fuld udblæsning' kan ikke overvurderes, mener Nyegaard

Med sejren over Frankrig i den sidste kamp inden EM demonstrerede det danske herrelandshold en bredde, der kan blive afgørende for EM-succes.

Se samtlige kampe fra EM-slutrunden på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

Foran 12.000 tilskuere besejrede Danmark søndag aften de franske verdensmestre i egen hule, i den sidste testkamp ved Golden League, inden det går løs ved EM i Kroatien.

Rammer han de rigtige opstillinger på vigtige tidspunkter af kampene, så har vi et hold som kan gå hele vejen

Peter Bruun Jørgensen

Frankrig stillede i stærkeste opstilling for at finpudse EM-formen, men alligevel lykkedes det de danske håndboldherrer at vinde kampen 29-28 på et mål af Rasmus Lauge i sidste sekund.

- Det var et fransk landshold for fuld udblæsning, der ville have sejren med. Det her foregik altså med Nikola Karabatic som den store førerhund på det franske hjemmehold, og her manglede Danmark Mikkel Hansen.

- Det er en sejr, der ikke kan overvurderes. En fantastisk præstation, lød det lovprisende fra Bent Nyegaard i kommentatorboksen umiddelbart efter slutfløjtet.

Og netop det, at Danmark slog de sejrsvante franskmænd uden Mikkel Hansen, giver ifølge TV 2 SPORT's håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen ekstra meget tro på egne evner ved EM-slutrunden, der starter fredag.

- Det betyder selvfølgelig en helt masse for selvtilliden. Det er en lang EM-turnering med mange hårde kampe, og derfor betyder bredden kolossalt meget.

- Nu har man vist i den her turnering (Golden League, red.), selvom man havde udfordringer mod Norge, hvor man godt kunne have brugt Mikkel Hansen, at man kan spille uden, for det kommer man også til i perioder, mener Peter Bruun. 

- Vi kan vinde EM

Danmark spiller den første kamp ved EM lørdag aften mod Ungarn, der slog de danske håndboldherrer ud af VM for et år siden, inden Tjekkiet og Spanien venter de efterfølgende gruppekampe.

Det vidner om et krævende program fra starten, og derfor bliver landstræner Nikolaj Jacobsens evne til at rotere i truppen afgørende for dansk succes, ifølge eksperten.

- Jeg ser de danske chancer som gode. Vi har et godt hold. Der er selvfølgelig andre nationer, som også vil spille med om den her EM-titel, men vi har en landstræner, som tør at tage chancer på de rigtige tidspunkter.

- Rammer han de rigtige opstillinger på vigtige tidspunkter af kampene, så har vi et hold som kan gå hele vejen. Vi kan også blive nummer seks, men hvis det hele flasker sig, så kan vi vinde EM, mener Peter Bruun.