Én spiller trækker 'sorteper' i EM-åbningskamp

17 landsholdsspillere skal barberes ned til 16, når Danmark lørdag indleder EM mod Ungarn. TV 2 SPORTs ekspert gætter på, hvem der trækker nitten.

16 mand.

Dét antal må Nikolaj Jacobsen skrive på holdkortet, når Danmark spiller deres første kamp ved EM i Kroatien.

Udfordringen er bare, at den danske EM-trup på nuværende tidspunkt består af 17 kandidater, så én spiller trækker nitten i åbningskampen mod Ungarn.

Og hvem det bliver, har den danske landstræner ikke lyst til at løfte sløret for. 

- Det havde du vel ikke i din vildeste fantasi forestillet dig, at jeg ville svare dig på nu, siger Nikolaj Jacobsen grinende til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Hvis jeg skal bruge 16 spillere for at vinde, så gør jeg det. Hvis jeg har en fornemmelse af, at elleve er det, der skal til for at vinde, så bruger jeg elleve. Det vigtigste er, at vi vinder kampene, men der er mange muligheder, og det er positivt.

Ekspert: Højre back bliver 17. mand

Mens landstræneren holder kortene tæt indtil kroppen, har TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen et bud på, hvem der i første omgang trækker 'sorteper'-kortet.

- Jeg tror, at det bliver Peter Balling. Jeg synes ikke rigtig, at han slog til under Golden League. Han bød ind med for lidt. Niclas Kirkeløkke er mere en tovejsspiller, han har mere kvalitet i begge ender, siger Claus Møller Jacobsen, der også peger på, at både Morten Olsen og Mads Mensah Larsen kan vikariere på højre back-positionen.

Flere udskiftninger giver muligheder

Hvis TTH-spilleren bliver 17. mand, så er det ikke 'game over' for Balling. 

Det europæiske håndboldforbund EHF har nemlig besluttet, at hvert hold har seks mulige udskiftninger i en trup under EM. Det er dobbelt så mange som tidligere.   

- Det er en kæmpe gevinst for en træner, fordi der er mulighed for nogle større taktiske overvejelser og ageren.

- Som spiller er det klart, at man skal kunne holde til det rent psykisk, så man er klar til at blive skiftet ud og så ind igen, for sådan vil det blive for nogle spillere. Der er ikke den samme snor på et landshold, som der er på et klubhold, og det skal man kunne klare mentalt, siger Claus Møller Jacobsen.

Indtil videre giver de flere udskiftningsmuligheder kun optimistiske spillere i landsholdslejren.

- Personligt har jeg ikke noget problem med, at vi skal flyde lidt ind og ud kampmæssigt. Jeg ved ikke, hvordan de andre har det, men jeg tror, de har det på sammen måde, siger landsholdsbacken Niclas Kirkeløkke.

GOG-spilleren kan se taktiske fordele i, at landsholdets forskellige typer af spillere kan supplere hinanden afhængigt af modstanderens svaghed.

- Det er meget smart, når det er forskellige hold, vi møder, og vi har forskellige spillere med, så jeg tror, at det kommer til at fungere rigtig fint, siger den 23-årie bagspiller.

Danmarks spiller første kamp ved EM på lørdag, hvor de skal op mod Ungarn. Se opgøret på TV 2 kl. 20.30.