EM håndbold

René Toft skal have lidt flere pauser, end han gerne ville

René Toft Hansen glæder sig til at iføre sig den danske nationaltrøje og spille åbningskamp ved EM på lørdag. TV 2 SPORT

Konditionen er ikke, som ønsket. Det skyldes en lyskenskade, der voldte René Toft Hansen problemer i sommerperioden.

Med sine 200 centimeter og 112 kilo har Danmarks forsvarsgeneral René Toft Hansen rigeligt at flytte rundt på.

Og en skade i sommer har ikke gjort tingene lettere for den danske streg.

- Jeg synes ikke, at formen er, hvor jeg gerne ville have været. Jeg var skadet hele sommeren og havde slet ikke opstarten med i Kiel. Og med det kampprogram, vi har i Bundesligaen, så er det rigtig svært at træne formen op i løbet af sæsonen, siger René Toft Hansen til TV 2 SPORT.

- Det sidste år i klubben har jeg nærmest kun spillet forsvar.

René Toft Hansen

I sommer kæmpede Kiel-spilleren med en skade i lyskeregionen. Og selvom lysken er fit for fight igen, så har skaden én mærkbar konsekvens for stregspilleren og landsholdet.

- Jeg skal have lidt flere pauser, end jeg egentlig gerne ville, men det må jeg tage med. Det er en kort tur på bænken, og så er jeg klar igen til at give fuld gas, siger René Toft Hansen, der fik debut på det danske landshold i 2005.

Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen har ligesom René Toft sin daglige gang i Tyskland og Bundesligaen.

Derfor har landstræneren løbende kunne følge med i stregspilleren form og her ser en fremgang i formen.

- Han ser skarp ud. Det betyder rigtig meget. René er rigtig dygtig i den defensive del, og jeg synes også, at han i Golden League-turneringen viser, at han også sagtens kan spille i angrebet, siger landstræneren.

Få angrebsminutter for Kiel

Netop angrebsminutter er noget, René Toft ikke har fået mange af for klubholdet THW Kiel, der på nuværende tidspunkt ligger på en noget uvant femteplads i Bundesligaen.

- Det sidste år i klubben har jeg nærmest kun spillet forsvar, netop fordi jeg har manglet lidt på konditionen. Patrick Wiencek har gjort det fantastisk, så han har spillet fuldtid næsten hver kamp, så jeg glæder mig også rigtig meget til at spille angreb, siger den 33-årige landsholdsspiller og fortsætter:  

- Men det gør også, at jeg bliver nødt til at få nogle pause i forsvaret engang imellem, og det har jeg snakket med Nikolaj om, siger den 33-årige landsholdsspiller.

Til trods for begrænset angrebstid ser TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson meget positivt på den præstation, landsholdsstregen leverede ved weekendens Golden League-turneringen i Frankrig.

- Det er klart, at det kommer til at tage lidt på kræfterne at skulle løbe så meget frem og tilbage på banen. Men jeg synes, at han havde et vanligt højt niveau, så jeg er meget fortrøstningsfuld efter det, jeg så under Golden League, siger Daniel Svensson, der har bemærket René Tofts formfremgang fra Golden League-turnering i november til samme stævne, der netop er afviklet.

- Han viser endnu engang, at han er en grundsten i det forsvar, som Danmark skal sætte sin lid til skal være med til at vinde medaljer.

René Toft Hansen og det resterende danske landshold spiller deres første EM-kamp på lørdag kl. 20.30 på TV 2.