EM håndbold

EM-vært advarer sine egne tilskuere: - Ødelæg på ingen måde kampen

Det kroatiske håndboldforbund har sendt hårde restriktioner til tilskuerne før naboopgøret mod Serbien.

Se kampen mellem Kroatien og Serbien fredag på TV 2 PLAY klokken 20.30.

Kasteskyts fløj på banen, da Kroatien og Serbien mødtes ved EM i 2012.

Slutrunden blev afholdt i Serbien, og hjemmeholdets tilskuere gjorde alt for, at de kroatiske spillere ikke skulle føle sig velkomne. Blandt andet kunne holdets store stjerne Ivano Balic flere gange konstatere, at der blev kastet ting efter ham.

Derfor kunne det være nærtliggende at tro, at de kroatiske fans vil give igen til EM-slutrunden, som i år afholdes i Kroatien.

Men det kan tilskuerne godt glemme alt om.

Hårde restriktioner

For det kroatiske håndboldforbund har udsendt en pressemeddelelse, hvor de tydeligt understreger, at de 12.000 tilskuere i Spaladium Arena, Split, skal holde sig fra at begå noget ulovligt.

- Brug ikke ord, fraser eller gestikulationer i hallen, som er fascistiske. Vores haller er et sted med nultolerance over for vold og diskrimination. Ødelæg på ingen måde kampen, skriver forbundet.

De gør det desuden klart, at det er forbudt at medbringe paraplyer, alle former for våben, pyroteknisk udstyr, laserapparater, lightere, mønter og lignende.

Det er heller ikke muligt for folk at komme ind i hallen, hvis de har alkohol eller narkotika med. Eller hvis de er påvirket af disse ting, når de ankommer til kampen.

Fredagens opgør har ellers fået tilsat et krydderi. Den tidligere kroatiske landsholdsspiller Stefan Vujic skiftede sidste år nationalitet til serbisk. Det er første gang, at det er sket for en professionel håndboldspiller.

Nu står han så til at spille sin første kamp for Serbien. Mod sit tidligere land. Det betyder, at det kan blive endnu sværere for det kroatiske håndboldforbund at holde fansene i ro.

Kroatien har vundet de seneste tre indbyrdes kampe.