EM håndbold

Forskel på spillerne: - Mikkel Hansen får mere skældud

Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen kan skælde og smælde, når kampene er i gang. Bagefter slapper spillerne af, som var de én stor familie.

Selvom håndbold er en holdsport, bliver spillerne på det danske landshold ikke behandlet på samme måde.

Landstræner Nikolaj Jacobsen er bevidst om, at spillerne skal behandles forskelligt, for at holdet kan præstere bedst muligt.

- Jeg stiller større krav til Mikkel Hansen, end jeg gør til de andre. Jeg er sikker på, at Mikkel kommer til at få mere skældud end de to andre (Niclas Kirkeløkke og Peter Balling, red.), fortæller landstræneren i håndboldmagasinet Bents, som kan ses på TV 2 PLAY.  

Her fortæller landstræneren om den mandskabspleje, der er en del af forklaringen bag Rhein-Neckar Löwens succes i verdens bedste håndboldliga.

Nikolaj Jacobsen forsøger blandt andet at skabe en familiefølelse i truppen, fordi hans tese er, at man vil gå længere for sin familie end for sine gode venner.

- Når der er kamp, så skal man vinde! Og så går vi efter at vinde – og der skal nogle gange siges nogle ting eller reageres på forskellige måder, som måske ikke altid er lige behagelige. Som de (spillerne, red.) siger, så har de også haft lyst til at give mig et gok i nødden, fordi det var trælst at blive råbt af, eller fordi de har følt sig uretfærdigt behandlet. Men de ved også godt, at når kampen er fløjtet af, så får de et klap på ryggen.

På landsholdet hersker stort set den samme filosofi. Spillerne får det at vide, hvis de ikke præsterer det godt nok – men de får det at vide på hver sin måde, og her kan de bærende spillere som Mikkel Hansen og Mads Mensah godt forvente en større skideballe end nogle af de mere uprøvede spillere.

- Jeg ved jo godt, at Niclas Kirkeløkke ikke er den samme type, som Mads Mensah. Ergo skal jeg ikke råbe på helt samme måde af Niclas, som jeg måske skal gøre, når jeg synes, at Mads bliver lidt slap i ’koderne’ og mister koncentrationen.

- Jeg tager altid udgangspunkt i den enkelte spiller, og så finder jeg forhåbentlig en formel på at få ham til at præstere på bedst mulig vis.

Nikolaj Jacobsen og det danske landshold tager hul på EM-slutrunden lørdag aften klokken 20.30 mod Ungarn. 

Se Danmarks premierekamp direkte på TV 2.