EM håndbold

Islandsk rekordholder rundede utrolig milepæl: - Jeg tror, han snyder

Foruden sejren over Sverige kunne islandske Gudjon Valur Sigurdsson også bryste sig af titlen som den spiller med flest landskampsmål overhovedet.

1800 mål på landsholdet.

Det er en målrekord, som islandske Gudjon Valur Sigurdsson er den første spiller til at bryde. Da Island åbnede EM-turneringen med at besejre Sverige med 26-24, fik fløjspilleren nemlig også rekorden med hjem i bagagen.

Den tidligere indehaver af rekorden var ungarske Peter Kovacs, som scorede 1797 gamg. Sigurdsson brød faktisk rekorden for fem dage siden, og det sker i en alder af 38 år.

- Han er en af mine helt store forbilleder, og han er en god rollemodel for den unge generation i Island. Jeg tror, han snyder, for han er næsten 40 år gammel, og han er fit som ind i helvede, siger den islandske målmand Björgvin Páll Gústavsson til TV 2 SPORT.

- Han er en god fyr, og jeg bor på værelse sammen med ham, så jeg lærer en masse. Han er en af de største målscorere i verden.

Sigurdsson scorede fem mål i den overraskende sejr over Sverige.

Sigurdsson er en af bare fire spillere, der har scoret mere end 1500 internationale mål. Foruden Sigurdsson og Kovacs er der også en anden islænding på listen – nemlig Olafur Stefansson med 1570 mål. Danske Lars Christiansen er den sidste i top-fire med over 1500 mål.

Gudjon Valur Sigurdsson har klubber som AG København, Kiel og FC Barcelona på CV’et og er lige nu at finde i Rhein-Neckar Löwen.

Han var en del af det islandske hold, der vandt en OL-sølvmedalje i 2008, hvilket er af en de største islandske sportspræstationer til dato. Ved den lejlighed blev Sigurdsson valgt til AllStar-holdet.