EM håndbold

Serbien rundbarberet af Kroatien i Balkan-ballade

Kroatien kom godt fra start på hjemmebane, da de besejrede serberne med 32-22 efter en intens kamp.

Der var tryk på kedlerne, da Kroatien indledte EM-turneringen fredag med et Balkan-opgør mod Serbien.

Hjemmebaneindehaverne fra Kroatien var favoritter inden kampen, og de fik utrolig støtte og opbakning fra en proppet Spaladium Arena. Efter en hårdtspillet kamp kunne kroaterne tage en sejr på 32-22.

Serberne var allerede under pres, inden kampen startede. Da den serbiske nationalmelodi bragede ud i højtalerne, blev de samtidig mødt med store 'buh-råb' fra det kroatiske publikum.

Serbien havde det også svært, da kampen først blev fløjtet i gang. De kom under massivt pres, og der skulle gå fire minutter, før de fik sendt bolden i mål. Kroaterne havde imidlertid allerede scoret to gange og var foran.

Halvvejs i første halvleg havde kroaterne bragt sig foran med tre mål. Årsagen var især en storspillende Mirko Alilovic i målet samt hurtigt tempo i angrebet. Derudover havde Luka Stepancic fået gang i angrebsspillet for kroaterne, og han sørgede for, at de hele tiden var foran med et par stykker.

Kroaterne var foran med ni ved pausen

I mod slutningen af halvlegen havde serberne mulighed for at udligne, men kroaterne fik i stedet bolden, og Manuel Strlek kunne score på en kontra. Kroaterne var derfor igen foran med to. De udbyggede efterfølgende deres føring til pausen og var foran med 14-9.

Kroatien fortsatte deres imponerende spil i anden halvleg, og efter fem minutter spil var de foran med seks mål. Alilovic blev ved med at redde boldene i målet, og samtidig strøg de ind i modsatte ende. 

Halvvejs i anden halvleg var stillingen stort set uændret. Kroaterne var foran med fem mål, og serberne forsøgte med alverdens kneb for at komme tilbage, men det var ikke muligt.

I Spaladium Arena forsøgte serberne med 10 minutter igen at gå frem i en 5-1-formation, men kroaterne spillede udenom. De var foran med syv mål på dette tidsrum, og tilskuerne brød ud i kæmpe jubelsang. De var sikre på sejren.

Kroaterne lod ikke sejren slippe til slut, og de vinder med 10 mål over Serbien. De har dermed fået en god start og en godt udgangspunkt på EM.

Kroaternes næste kamp er på søndag, hvor de møder Island. Serberne møder Sverige i en vigtig kamp om point.