EM håndbold

Stort drama i EM-brag - Frankrig slår Norge til allersidst

Norge havde teten i store dele af kampen mod verdensmestrene, men smed vigtige EM-point på gulvet til allersidst.

Sådan sender vi fra EM i håndbold

For et år siden vandt Frankrig sikkert VM-finalen over Norge, og en sejr blev det ligeledes til i nationernes første kamp ved EM i Kroatien.

Nordmændene havde ellers føringen i store dele af kampen, og var endda foran med tre mål, da der manglede 11 minutter. Alligevel sikrede Frankrig sejren med scoringen til 32-31 med 30 sekunder tilbage.

I gruppe B's anden kamp vandt Hviderusland over Østrig.

Frankrig kom bedst fra start og bragte sig foran med 5-2 efter otte minutters spil, men det blev på ingen måde starten på fransk dominans.

Anført af især Kent Robin Tønnesen fra den ungarske storklub MVM Veszprém hægtede Norge sig på franskmændene. Han scorede fem mål i første halvleg og bragte Norge op på siden af Frankrig.

Efter 20 minutter kom Norge foran med 12-11, hvor målvogter Torbjørn Bergerud fra TTH Holstebro også havde fundet storspil og flere redninger frem, og de sidste minutter af første halvleg stod der primært Norge på.

Norge i teten

Her var det den helt store stjerne, PSG-spilleren Sander Sagosen, der trådte i karakter. Med fantastiske scoringer til 16-13 og 17-14 gav han nordmændene deres største føring i kampen, inden Kentin Mahé efter tidens udløb reducerede til 17-15 på straffekast.

Sander Sagosen griber bolden i luften og scorer i EM-kampen mod Frankrig, Video: TV 2 SPORT

Frankrig kom inden for ét måls afstand kort inde i anden halvleg, men Norge stod imod presset og fik skabt lidt større afstand igen - fra 21-19 til 24-21 skiftede holdene til at score. Sander Sagosen havde her mulighed for at give Norge den første føring på fire mål, men Frankrigs målvogter Vincent Gerard reddede hans straffekast.

Med et kvarter tilbage fik den franske topscorer Kentin Mahé reduceret til 24-23, efter at Gerard i flere minutter holdt Norge fra scoringer. Men franskmændene misbrugte flere chancer for at udlignede, så med 11 minutter tilbage på haluret i Poreč kom Norge igen foran med tre - 27-24.

Stort drama

Men heller ikke den føring skulle vise sig afgørende i kampen.

Efter tre franske scoringer i træk blev der med otte minutter tilbage udlignet til 27-27.

Herfra skiftedes holdene til at score, uden at Frankrig dog formåede at skabe en føring. Timothey N'Guessan havde ellers chancen tæt under mål med tre minutter tilbage, men bragede bolden på stolpen. I stedet blev Skjern-stregspilleren Bjarte Myrhol sendt af sted i kontra, og han blev nedlagt af Valentin Porte, som fik en to minutters udvisning.

Men Norge brændte ved stillingen 30-30, og i den anden ende fik de så selv en udvisning, og Frankrig bragte sig foran for første gang siden 11-10.

Med et minut tilbage udlignede Norge. Frankrig tog igen føringen med 30 sekunder tilbage. Norge havde én chance for at sikre point, og landstræner Christian Berge tog timeout.

Angrebet blev dog standset af et frikast og spilstop med to sekunder tilbage. Eivind Tangen blev sat op til skud, men det endte i de franske parader, så Frankrig vandt med 32-31