EM håndbold

Danmarks grupperival tager største EM-sejr nogensinde

Tjekkiet kunne ikke gøre meget ved de stærke spaniere, som i sidste ende tog en sejr på 32-15.

Du kan se Danmark mod Ungarn på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.30.

Tjekkiet kom på noget af en opgave mod Spanien.

Tjekkerne kunne slet ikke gøre noget ved de stærke spaniere, der vandt med hele 32-15. Det er deres største sejr i EM-regi nogensinde.

Det var også Spanien, der kom bedst fra start, og efter knap 10 minutter var de foran med bare ét enkelt mål. I midten af halvlegen havde de dog trukket et stykke fra og var foran med 8-4.

Det var især Julen Aguinagalde og Alex Dujshebaev, som tog ansvar, når det spanske angreb manglede åbninger. I forsvaret fik de lukket helt ned for tjekkerne, som manglede kreativitet.

Mod slutningen af halvlegen udbyggede spanierne stille og roligt deres føring, og efter 30 minutter var de foran med 16-9. Indtrykket efter første halvleg var, at meget skulle gå galt, hvis ikke Spanien skulle løbe af med en sejr.

Tjekkerne kunne ikke gøre meget

Med syv mål at hente kom tjekkerne stormende ud til anden halvleg, men de kunne ikke forhindre spanierne i at score. 

Med knap 20 minutter igen var spanierne stadig foran med syv mål, og tjekkerne lignede ikke et hold, der ville komme tilbage i kampen. Tjekkerne forsøgte at bruge fysisk, men i stedet satte Spanien den hurtige Daniel Sarmiento på banen, og han kunne løbe rundt om de tunge tjekkere.

Halvvejs i anden halvleg havde Tjekkiet givet helt op. De tog slet ikke fra i forsvaret mere, og spanierne var foran med 13 mål.

Spanierne satte yderligere fart på til sidst, og de vandt med hele 17 mål.

Spaniens næste kamp er på mandag, hvor det er Ungarn, der venter. Tjekkiet møder imidlertid Danmark samme dag.