EM håndbold

EM-værter slipper med skrækken: Stor stjerne er ikke ude af slutrunden

Kroatiens stjerne Domagoj Duvnjak blev skadet i den første EM-kamp. Det var frygtet, at han måtte forlade slutrunden med en ødelagt akillessene.

EM-profilen Domagoj Duvnjak slipper i første omgang med skrækken, efter han kom til skade i premierekampen mod Serbien. 

Efter uheldet var den kroatiske træner 'meget bekymret', men undersøgelser både fredag og lørdag har vist, at Duvnjak sandsynligvis kan spille videre i turneringen.

- Duvnjak er ikke ude af EM endnu. Det er ikke hans akillessene, der er revet over, men det er en lægskade. Vi finder ud af i løbet af eftermiddagen, hvor slemt det er, men vi håber, han kan træne med os igen i løbet af et par dage, siger den kroatiske assistenttræner Hrvoje Horvat.

Uheldet skete i en harmløs situation, hvor verdensstjernen på ingen måde var presset. I et angreb havde han indtaget en plads på venstre back, og mens bolden var i den anden side af banen, skulle han til at træde et skridt frem.

Pludselig trak han sit højre ben til sig. Det var tydeligt, at Duvnjak var ramt af en akut smerte, og kort efter måtte han stivbenet lægge sig ned på gulvet. Senere blev han hjulpet fra banen og kørt på et hospital, og igen lørdag er han blevet undersøgt.

Hårdt ramt af skader i 2017

Domagoj Duvnjak havde et hårdt 2017, hvor han bøvlede med skader stort set hele året. Småskavanker efter VM i januar udviklede sig til en overbelastningsskade i det venstre knæ i marts, og først i december var Kielstjernen tilbage i kamp. Af hensyn til sin spiller har Kiel-træner Alfred Gislason også ønsket, at Duvnjak slet ikke skulle spille med i slutrunden.

Men Domagoj Duvnjak, der siden 2008 har vundet syv medaljer med det kroatiske landshold, tog med til EM på hjemmebane. Og 56 minutter og 23 sekunder inde i turneringen gik det galt. Grueligt galt. 

Med skadeshistorikken in mente undrer det kroatiske medie Gol sig over, at Duvnjak overhovedet skulle spille afslutningen af premierekampen. Kroatien førte 29-22, da skaden skete.

- Hvordan kan en spiller, der er kommet tilbage efter en alvorlig skade, være på gulvet, når det var tydeligt, at rivalerne allerede havde overgivet sig? Hvorfor? Hvorfor gøre ham så træt, når det simpelthen ikke er nødvendigt, spørger Gol blandt andet.

Kroatien vandt premierekampen mod Serbien med 32-22.

Kroatiens næste kamp spilles søndag klokken 20.30 mod Island. Se kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.