Håndbold

Fem år efter karrierestop: Mette Melgaard kan få comeback

37-årige Mette Melgaard er i øjeblikket assistenttræner i Team Esbjerg, men store skadesproblemer kan gøre, at hun må træde ind på banen.

Det er fem år siden, at Mette Melgaard indstillede sin karriere, som hun sluttede i Randers HK.

Men nu ser det imidlertid ud til, at den tidligere landsholdsspiller kan få comeback. Én stregspiller er nemlig ikke meget, hvis man har ambitioner om at kæmpe med om de øverste placeringer i tabellen.

Dette har de i Team Esbjerg, hvor Mette Melgaard nu er assistenttræner, og derfor er de gået på jagt efter erstatninger til stregpositionen, hvor de har haft mandefald. Senest er det Ulrika Toft Hansen, som kunne meddele, at hun er gravid og dermed har spillet sin sidste kamp for holdet fra Vestjylland. Svenskeren rykker nemlig til Frankrig med sin danske mand, Henrik Toft Hansen.

33-årige Rikke Zachariassen fødte sit tredje barn mellem jul og nytår, og derfor er Vilde Mortensen Ingstad den eneste stregspiller tilbage i truppen. Derfor kan Mette Melgaard nu komme i spil.

- Vi kigger efter en erstatning. Og det gør vi her og nu, men det skal være en spiller med høj kvalitet. Derfor er det ikke usandsynligt, at vi må spille sæsonen færdig med den nuværende trup. Går det planmæssigt, er Zachariassen måske tilbage i marts, men det er muligt, at vi får brug for Mette Melgaard i en periode. Hun træner lidt med, siger Jesper Jensen til JydskeVestkysten.

Mette Melgaard var i årene 2001-2008 en del af Slagelse FH’s succesfulde håndboldhold, som hun vandt tre danske mesterskaber og tre Champions League-titler med.

Hun spillede senere for FCK Håndbold og Randers HK, inden hun i 2012 – også med mere end 75 landskampe på cv’et – afsluttede karrieren og flyttede til Esbjerg. I Team Esbjerg har hun i en periode arbejdet i kulissen som medlem af et Advisory Board for talentudvikling.

Mette Melgaard startede som assistenttræner tilbage i juli-måned.