EM håndbold

Fransk sportsavis udpeger EM-rivaler - Danmark er ikke med helt i top

Der er uenighed i europæiske medier om, hvem der bliver europamester. L'Equipe har dog Danmark på en tredjeplads, når udfordrere til Frankrig nævnes.

Se Danmark - Ungarn direkte på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag fra klokken 19.45.

- Kroaterne er favorit til EM-titlen.

Sådan indleder franske Luc Abalo, når han bliver spurgt ind til, hvem der er favoritter til at tage EM-titel, og peger altså ikke på sig selv og Frankrig. Norge er på den store franske avis' andenplads, og man skal helt ned på tredjepladsen for at finde det danske landshold.

Her skriver L'Equipe, at skaden til Mikkel Hansen har påvirket Danmarks rangering på listen.

- Danmarks chance afhænger af, om Mikkel Hansens forberedelse er blevet ødelagt af på grund af smerter i knæet. Hans fravær forhindrede dog ikke danskerne i at tage en sejr på 29-28 i Golden League-turneringen over det franske hold, fortæller avisen, som alligevel har Danmark på en tredjeplads.

Niklas Landin bliver fremhævet af den franske sportsavis.

- De olympiske mestre er ledet af Nikolaj Jacobsen, som har skabt et solidt forsvar, som står foran en verdensklasse målmand i form af Niklas Landin. Stærke spillere på bænken og en iver efter revanche skal drive dem i dette mesterskab.

Danmark bliver europamestre

Men denne vurdering af Danmark er håndboldmediet Handball-Planet ikke helt enig i. I deres korte beskrivelse har de faktisk danskerne som kommende europamestre med Tyskland og Norge som de nærmeste udfordrere.

Kroatien og Norge er helt nede på en henholdsvis fjerde- og femteplads.

TV 2 Norges VM-blogger, Stig Nygård, ser imidlertid hverken Frankrig, Norge eller Danmark som kommende europamestre. Han er enig med L'Equipe i, at det i stedet bliver værtsnationen fra Kroatien, der står øverst på podiet til slut.

- De er måske de største favoritter i mine øjne. Dette mesterskab har været det store mål for dem i flere år. De tabte til Norge i VM-semifinalen i fjor og derefter til Slovenien i bronzekampen.

- Der er udsolgt til alle Kroatiens kampe i turneringen, og de kommer til at få massiv støtte fra hjemmebanepublikummet i hele turneringen, skriver Stig Nygård.

Frankrig besejrede Norge med 32-31 i den første kamp, mens Danmark lørdag møder Ungarn.

Se Danmark - Ungarn direkte på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag fra klokken 19.45.