EM håndbold

Landstræner vil skjule taktisk idé – men Olsen afslører en del af planen

Danmark spiller EM-premiere lørdag aften mod Ungarn. Peter Balling sidder over, og det kan bringe en ny spiller ind på højre back.

Se Danmark - Ungarn direkte på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag fra klokken 19.45.

Nikolaj Jacobsen holder kortene tæt til kroppen, inden han lørdag aften får slutrundedebut som landstræner.

- Jeg giver ikke noget ved dørene. Alle de taktiske overvejelser, jeg har op til kampene, kommer jeg ikke til at dele med andre end spillerne og Henrik Kronborg, siger Jacobsen til TV 2 SPORT.

Det er det nærmeste, landstræneren kommer Morten Olsens udsigter til at spille højre back lørdag aften. Den normale playmaker er dog mere meddelsom omkring sin nye position, som han har trænet på i dagene op til premierekampen.

Kombineret med at Peter Balling er blevet udpeget som oversidder, tyder det på, at Olsen skal gøre Niclas Kirkeløkke selskab på højre back.

- Ja, det kan godt se lidt sådan ud. Men det har jeg det fint med. Jeg tager imod al den spilletid, jeg kan få, og jeg tager imod den rolle, som Nikolaj giver mig.

- Jeg tænker, at hvis han synes, at jeg skal spille der, så er det fordi, det er det bedste for holdet, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

Sådan skal han angribe

Som playmaker spillede Morten Olsen en hovedrolle, da Danmark vandt OL-guld i 2016. Naturligt nok er det nogle af de samme kvaliteter i, han også skal bruge mod Ungarn, selvom det sker på en lidt uvant position.

- Jeg tror, han (landstræneren, red.) gerne vil have, at jeg kan komme ud på ydersiden og skyde på deres backs. De har lidt svært ved at lægge paraderne så bredt i banen.

- Desuden har de et forsvar, som gerne åbner sig en lille smule, så der måske bliver lidt plads til at køre noget mand-mand.

Passer Ungarns forsvar specielt godt til at have en højrehåndet derovre?

- Jeg tror, der er mange forsvar, der kan have svært ved at dække en højrehåndet på højre back. Specielt hvis man har en skytte derovre. Men Ungarn har et forsvar, der er okay aggressivt. De stiller sig gerne op og vil dække lidt mere mand-mand-betonet. Der skal du bruge nogle spillere, som kan sætte sig ordentligt igennem.

Nikolaj Jacobsens forsøg på at holde taktikken internt på holdet skyldes blandt andet, at Ungarn har svenske Ljubomir Vranjes som træner. Derfor ser den danske landstræner ingen grund til at servere alt for mange detaljer til de danske medier inden premierekampen mellem to af gruppens på papiret bedste hold.

- Det kan godt være, vi er lidt mere åbne, når vi skal møde Tjekkiet.

Se Danmark - Ungarn direkte på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag fra klokken 19.45.