EM håndbold

Mikkel Hansen så rødt: Derfor var den sidste udvisning helt i orden

Regelfortolker forsvarer den udvisning, der førte til Mikkel Hansens røde kort i kampen mod Ungarn.

Du kan se EM-håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Der gik et sus igennem hallen, da der manglede 20 minutter af kampen i mellem Danmark og Ungarn. Der stod det nemlig klart, at Mikkel Hansen ikke fik lov til at spille den første kamp færdig ved EM, som Danmark alligevel vandt med 32-25.

Da han gør det fra en ulovlig position, har Mikkel orienteringspligten

Jørn Møller, regelfortolker i DHF

Den danske bagspiller, der nåede at score seks mål, fik sin tredje udvisning, da han forsøgte at gribe bolden i luften, som blev spillet ud til den ungarske højrefløj, og de to spillere ramlede sammen i luften.

Det takserede dommerne til en udvisning, og da det var Hansens tredje af slagsen, fik han et rødt kort og kom ikke til at spille mere. Især den sidste udvisning ser danskeren ikke meget mening i.

- Den første udvisning viste åbenbart den linje, de havde lagt. Han (den ungarske spiller, red.) spillede nok lige lidt på det, men på den anden udvisning ramte jeg ham i hovedet, så den er god nok, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

- Den sidste, synes jeg, var vild. Jeg så ham jo ikke rigtigt. Så er der mange to minutters udvisninger i hver kamp. Jeg fik ikke en forklaring fra dommerne. De ville ikke snakke, men sådan er det. Jeg synes ikke, at det er der, vi skal lægge fokus.

Udvisning kan forsvares

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard understregede, at Mikkel Hansen ikke havde til hensigt at ramme ungareren.

- Han gør ingenting. Der er intet bevidst i det, sagde Bent Nyegaard under kommenteringen af kampen.

Men ifølge regelfortolker i Dansk Håndbold Forbund, Jørn Møller, kan udvisningen sagtens forsvares, selvom han heller ikke mener, at Mikkel Hansen gjorde det bevidst. Danskeren stod nemlig i feltet.

- Mikkel træder ind i feltet. Han er i bevægelse baglæns med ryggen eller siden til og forårsager sammestød med springende spiller. Han har også en arm løftet og rammer ham. Den er løftet for at gribe bolden, men da han gør det fra en ulovlig position, har Mikkel orienteringspligten. Der har han ikke noget at gøre. Han har ansvaret, siger Jørn Møller til TV 2 SPORT.

De ungarske tilskuere rejste sig efterfølgende og klappede begejstret danskeren ud, men udvisningen blev ikke det vendepunkt for Ungarn, som fansene utvivlsomt havde håbet.

Rasmus Lauge og Morten Olsen fortsatte storspillet, og Michael Damgaard begyndte at skyde med skarpt, så Danmark øgede bare føringen i anden halvleg. Selv ikke et fantastisk ungarsk publikum kunne skabe spænding og tvivl om den danske sejr.

Med sejren fører Danmark nu EM’s gruppe D sammen med Spanien, der slog Tjekkiet med 17 mål.Danmark spiller igen på mandag, hvor det er Tjekkiet, der venter.

Den kamp kan du se på TV 2 fra klokken 20.30.

Mikkel Hansen måtte med 20 minutter tilbage af kampen forlade banen, da han fik sin tredje udvisning. Video: TV 2 SPORT