Nikolaj Jacobsen brugte taktik, han holdt hemmelig i otte måneder

I lørdagens sejr over Ungarn brugte Nikolaj Jacobsen for første gang i sin tid som landstræner Morten Olsen på højreback.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Højreback-positionen bliver som oftest besat af en venstrehåndet spiller, men i Danmarks første EM-kamp var det højrehåndede Morten Olsen, der spillede der.

Danmark har lige nu kun én venstrehåndet back i truppen, unge Niclas Kirkeløkke fra GOG, men han sad på bænken, mens Olsen - med stor succes - spillede i angrebet i kampen, som Danmarks vandt overbevisende med 32-25.

Det var første gang, landstræner Nikolaj Jacobsen spillede kortet ud - og det er helt bevidst.

- Den tanke opstod, da jeg blev landstræner. Jeg har bare ikke villet vise den endnu. Det var vigtigt for mig at gemme den.

Det er lang tid at holde på en hemmelighed?

- Ja. Det har også kriblet i mig, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Han har været landstræner siden maj sidste år, men han har altså ventet til netop EM med at benytte sig af Olsen på positionen.

- Det, jeg var mest nervøs ved, var, at vi havde haft fire dage til at få Morten Olsen kørt ind på den højreback. Det har set rigtig fint ud til træning, men kunne vi også løse det i kamp? Jeg synes, han spiller fremragende.

Han understreger, at der er tale om en "permanent løsning" i forhold til Morten Olsens plads under EM, men at det "altid er rart" også at kunne bruge ham som playmaker, der er hans normale position.

- Nu får de andre mulighed for at forberede sig på det, så det bliver måske lidt anderledes, men det har hele tiden været min mening at køre med Morten i nogle perioder, men det kan også være Mads Mensah, siger Nikolaj Jacobsen.

To ting skal forbedres

Landstræneren tog rigtig mange positive ting med sig fra kampen, hvor Danmark især knækkede Ungarn i de sidste 20 minutter af kampen.

Men han var ikke tilfreds med, at Danmark lukkede relativt mange mål ind i de første 10 minutter af begge halvlege, og så var de fem to minutters udvisning for mange til hans smag.

- I pausen sad vi og snakkede om, at vi ikke skulle have nogen de første 10 minutter. Det var det, der gjorde, at Ungarn hele tiden fik lov til at komme med igen, og så får vi gudhjælpemig to udvisninger inden for de første fire minutter. Vi skal lige have en snak om, at vi skal høre bedre efter i pausen, siger Nikolaj Jacobsen - dog med et smil på læben.

Tredje tominutters til Hansen. Video: Anders Masannek Jørgensen

Danmarks næste EM-kamp spilles på mandag klokken 20:30. Her gælder det Tjekkiet, der tidligere på dagen tabte med hele 17 mål til Spanien, som Danmark møder i sidste gruppekamp torsdag.

Alle Danmarks kampe kan ses på TV 2.

Danmark åbner EM med storsejr Video: Anders Masannek Jørgensen