EM håndbold

Dansk ligaprofil isoleret på det norske landshold

Espen Lie Hansen, der til daglig spiller i HC Midtjylland, er blevet skilt fra resten af de norske landsholdsspillere.    

Se alle EM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

HC Midtjylland-backen Espen Lie Hansen har fået så ondt i maven, at han mandag er blevet isoleret fra landsholdskammeraterne.

Det fortalte den norske landsholdslæge på et pressemøde:

- Han har fået dårlig mave, så vi har isoleret ham fra de andre. Vi håber, han får det bedre så hurtigt som muligt. Vi regner med, at han er tilbage om to til tre døgn, lød det fra landsholdslægen Thomas Torgalsen.

Så sent som søndag aften var Espen Lie i kamp for Norge, der besejrede Hviderusland med 33-28. Den 1,96 meter højre venstreback spillede kun 12 minutter og 40 sekunder, hvor han fik fyret et enkelt skud af sted.

Det var én afslutning mere, end han formåede at byde ind med i åbningskampen mod Frankrig, hvor Lie blot spillede 5 minutter og 52 sekunder.

Fokus på hygiejne 

Ifølge TV 2 Norge skulle maveondet være opstået efter kampen, og da man regner med, at han er tilbage i løbet af nogle dage, har Norge har ingen planer om at skifte ud i EM-truppen. Hvert mandskab må ellers skifte tre gange i gruppespillet og op til seks gange i løbet af hele turneringen.

- Fraværet af Espen medfører, at vi har færre at vælge mellem i morgen, med mindre han kommer sig. Vi har stor fokus på håndhygiejne og den slags, så det ikke vil sprede sig, siger landstræner Christian Berge ifølge TV 2 Norge.

Efter de første to gruppekampe har Norge to point – ligesom Hviderusland, der dog er dårligere end Norge indbyrdes. Derfor ser det ud til, at Norge kan få to point med videre til mellemrunden, hvis Christian Berges mandskab lever op til favoritværdigheden og slår Østrig onsdag aften.

Se alle EM-kampe direkte på TV 2 PLAY.