EM håndbold

Stor stjerne ude af EM efter otte minutter på banen

Serbien er blevet tvunget til at skifte ud i truppen. Kiel-stjernen Marko Vujin forlader slutrunden med en skade.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY.

EM i Kroatien har indtil nu været en kedelig oplevelse for det serbiske landshold.

Efter klare nederlag til både Kroatien og Sverige siger holdet nu farvel til den store profil Marko Vujin. Han rejser hjem, fordi han er knæskadet, fortæller det serbiske forbund på sin hjemmeside.

Højrebacken erstattes af Nikola Crnoglavac.

- Vujin kan ikke spille, og det frygtede vi før slutrunden. Jeg er ked af, at vi mister Vujin til en skade – og det var et stort handicap mod svenskerne, siger landstræner Jovica Cvetkovic til forbundets hjemmeside.

33-årige Marko Vujin har spillet på det serbiske landshold i 15 år, hvor EM-sølvet i 2012 er det resultatmæssige højdepunkt. Dengang tabte Serbien finalen til Danmark. På klubsiden har Vujin spillet seks sæsoner i Veszprem, inden han for en håndfuld år siden skiftede til den tyske gigant THW Kiel.

Hårdt ramt af skader

På grund af skaden spillede Marko Vujin kun 8 minutter og 18 sekunder i premierekampen mod Kroatien. Søndag aften så han hele kampen mod Sverige fra sidelinjen.

Det samme gjorde Stefan Vujic, der heller ikke spillede i den første kamp. Vujic døjer også med en knæskade, men han er ikke blevet skiftet ud af truppen.

Foruden Vujin må serberne undvære Rastko Stojkovic på stregen, imens Ilija Abutovic, som primært bruges i forsvaret, også er ude. De nåede ikke at blive klar til slutrunden i Kroatien.

Trods nederlagene i de første kamp har Serbien stadig mulighed for at spille sig videre. Ifølge Handball Planet kræver det en sejr på over fire mål i den sidste kamp mod Island.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY.