Video afgjorde kæmpe EM-drama - de forsvarende mestre reddede point

Slovenien gik amok i jubel efter sin scoring kort før tid, men begik efterfølgende en stor fejl, som gav rødt kort og straffekast til Tyskland.

Det med afstand største drama var årets EM-slutrunde udspillede sig mandag aften.

VM-bronzevinderne fra Slovenien var ovenpå i størstedelen af kampen, men en dobbelt udvisning bragte Tyskland tilbage i kampen, så det endte med en dramatisk afslutning, hvor slovenerne sikrede sejren på en scoring med få sekunder tilbage.

Troede de.

Efterfølgende så kampens dommerduo nemlig videomateriale igennem og fandt en slovensk fejl kort efter scoringen, som gav Tyskland straffekast. I protest stillede den slovenske træner, Veselin Vujovic, ind som målmand. Da han endelig forlod banen, scorede Tobias Reichsmann og udlignede til kampens resultat 25-25.

Slovenerne blev fældet af et videoklip, som afslørede, at et par af deres spillere stillede sig ind foran den tyske spiller ved banens midte, da han ville brage et skud af sted i det absolut sidste sekund af kampen.

I situationen skulle spillerne være mindst tre meter væk, og derfor dømte dommerne straffekast til Tyskland og rødt kort til Blagotinsek

Dermed er gruppe C, som i mellemrunden bliver parret sammen med Danmarks gruppe D, helt åben. Senere i aften møder Montenegro og Makedonien hinanden.

Tyskerne på hælene

Tyskland havde ekstremt store problemer med at score i kampens indledning, hvilket blandt andet kom til udtryk ved to brændte straffekast fra den normalt sikre skytte Uwe Gensheimer.

Omvendt lå slovenerne med en scoringsprocent på over 80 efter 20 minutter, hvilket tvang den tyske træner, Christian Prokop, til at tage en af verdens bedste målmænd, Andreas Wollf, ud. Han var simpelthen blevet skudt i sænk af de store bagspillere og især Borut Mačkovšek, der lavede fire mål på fire skud.

Ved stillingen 12-7 til Slovenien tog Prokop timeout, men den store effekt udeblev. Tyskland gik overraskende til pause bagud 15-10.

To hurtige scoringer efter pausen fra Patrick Groetzki kunne vidne om store ord i pausen og bedre tider for tyskerne, og efter knap 10 minutter blev forspringet mindsket til to mål for første gang siden 5-3.

Kæmpe drama

Slovenien slog dog tilbage, men ved stillingen 19-16 kogte det over.

Kavticnik ramte Uwe Gensheimer i en kontra og fik en tominutters udvisning, som fik Sloveniens bænk til at koge så meget over, at der blev givet en ekstra udvisning. TV 2 SPORT har været i kontakt med regelfortolket i DHF, Jørn Møller, der dog kalder udvisningen helt korrekt.

Temperamenterne kogte over for Slovenien i kampen mod Tyskland, og det kom til at koste to minutter med to spillere i undertal. Video: Bo Bentsen

To mand i overtal scorede Tyskland tre gange og udlignede til 19-19.

Det blev begyndelsen på en højdramatisk afslutning på kampen. Med et minut tilbage scorede Kavticnik på en frækt straffekast til 24-23, og Tyskland skulle nu i angreb for blot at sikre det ene point.

Det lykkedes, men slovenerne havde stadig sekunder at arbejde med, og efter et stormløb mod det tyske mål lykkedes det at score til 25-24, og så gik spillerne amok i jubel.

Slovenien troede, de havde vundet kampen mod Tyskland, men efterfølgende videosening fra dommerne tilkendte Tyskland straffekast. Video: Bo Bentsen

Men sejren var ikke i hus endnu. Der var stadig nogle få sekunder tilbage på uret, så bolden blev lynhurtigt kastet op til Paul Drux, der lagde an til at fyre et desperat skud mod det slovenske mål. Det blev altså forhindret - og derfor vekslet til et pointgivende straffekast.

Beviset, der fældede Slovenien
Beviset, der fældede Slovenien Foto: TV 2 SPORT