- Der skal virkelig graves dybt, siger rystet Svan

Lasse Svan Hansen mener, at Danmark nu skal rejse sig kollektivt efter mandagens sensationelle nederlag mod Tjekkiet ved EM.

Ansigterne på de danske håndboldherrer var som forstenede mandag aften i Varaždin Arena. 

Årsagen finder vi i det sensationelle nederlag på 27-28, som Nikolaj Jacobsens tropper led mod upåagtede Tjekkiet i den anden kamp ved EM. Et resultat, som ingen havde regnet med på forhånd. 

Lasse Svan Hansen er rystet efter dansk fiasko Video: Christopher Roth

- Jeg troede ikke, vi kunne levere så dårlig en præstation, som vi gjorde. Det var mere eller mindre over hele linjen. Der var ikke rigtig nogen, der leverede, hvad der skulle til for at vinde over Tjekkiet, og det er sgu lidt rystende, siger Lasse Svan Hansen til TV 2 SPORT. 

Tjekkiet havde tabt den første kamp med hele 17 mål mod Spanien, mens Danmark vandt slutrundens første kamp med syv mål mod Ungarn. Og det er dét niveau, de skal finde frem igen før onsdagens afgørende opgør mod spanierne. 

- Der skal virkelig graves dybt for at finde det niveau igen. Der er ikke nogen, der kommer og hjælper os. Det er os, der skal klare opgaven, og det bliver vanskeligt - men ikke umuligt, siger Lasse Svan Hansen. 

Spanien har vundet de to første kampe ved EM og er nu på førstepladsen i gruppe D, men med en sejr har Danmark stadig mulighed for at få fire point med over i mellemrunden, hvis resultaterne flasker sig. 

Men først og fremmest handler det om at se indad, siger den danske landsholdsfløj. 

- Vi skal hæve niveauet kollektivt. Én ting er, at vi brænder meget, men vi hænger også med hovederne. Det er en kollektiv indsats, og som hold leverede vi ikke godt nok. Det skal være meget bedre. 

Hvis Danmark skal have maksimumpoint med over i mellemrunden, så kræver det en sejr over Spanien, mens Ungarn samtidig skal besejre Tjekkiet.