Eksperter: - Det er ikke den Mikkel Hansen, vi ønsker at se

I to kampe ved EM har danske store stjernespiller Mikkel Hansen fået fem udvisninger.

Se Danmarks gruppefinale mod Spanien onsdag kl. 20:30 på TV 2

Kampen mod Tjekkiet var på mange måder én til glemmebogen.

Det her spændingsniveau er for højt og forkert

Daniel Svensson, håndboldekspert

Det danske herrelandshold tabte sensationelt med 28-27 efter en præstation langt under niveau, og så kom Mikkel Hansen igen i fokus. Mod Ungarn i første kamp fik han rødt kort efter tre udvisninger, og det antal røde kort burde nok være fordoblet, da han i slutningen af kampen mod Tjekkiet skubbede en spiller omkuld.

- Hvis dommerne havde set det, så havde det været rødt kort til Mikkel Hansen, sagde ekspert Bent Nyegaard under kommenteringen af kampen.

Mikkel Hansen havde ellers scoret syv mål og lavet flere assists, men udvisningerne kastede en vis skygge over kampen. Især den anden udvisning var unødvendig, hvor Bent Nyegaard kort forinden ellers havde storrost Hansen for at træde i karakter med vigtige scoringer.

- Hvorfor er Mikkel Hansen begyndt at gøre det? Han ved jo, at han skal holde sig væk fra ham, der er ved at etablere et angreb. Det er dumt at holde ham nede, lød det fra Bent Nyegaard, der gav Mikkel Hansen 3 i sin karakterbog med følgende begrundelse:

Mikkel Hansen bliver sendt ud i to minutter for at stoppe et tjekkisk angreb på ulovlig måde Video: Anders Masannek Jørgensen

- Han var tilbage som godt skydende. Han startede flot med et hav af assists. Det ville normalt give en høj karakter, men han er inde i en fase, hvor han laver dumme udvisninger. Havde dommerne set det i slutningen af kampen, hvor han skubber en modstander, havde han fået rødt kort. Sådan noget må en spiller på hans niveau ikke lave.

Ifølge eksperterne Claus Møller Jacobsen og Daniel Svensson er det Hansens spændingsniveau, den er gal med.

- Han har også i de foregående kampe bøvlet med små eftertacklinger. Han er selvfølgelig opsat på at vise alt, han kan. Han kommer med masser energi, så spændingsniveauet er nogle gange lige til den skarpe side. Men jeg vil hellere se det her, end jeg vil se en uinspireret Mikkel Hansen, siger Claus Møller Jacobsen.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok. Det er ikke den Mikkel Hansen, vi ønsker at se på det danske landshold. Det er ham, der går forrest i kraft af sin gode skudkraft, gode afleveringer og sit fantastiske overblik. Det her spændingsniveau er for højt og forkert, siger Svensson.

Trods nederlaget er Mikkel Hansen og Danmark videre til mellemrunden ved EM og kan faktisk stadig tage de maksimale fire point med videre.

Det kræver lidt hjælp og ikke mindst en sejr over Spanien i kampen, som vi sender på TV 2 onsdag klokken