EM håndbold

EM-vært var tæt på at dumme sig i dramatisk afslutning

Kroatien har nu fire point i mellemrunden, efter at de tog en sejr på 25-23 efter en tæt kamp.

Du kan se EM-håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Hviderusland kom på en stor opgave, da de torsdag aften mødte værtsnationen fra Kroatien.

Kroaterne havde stor opbakning bag sig, og de mange tilskuere var med til at gøre, at Kroatien kunne tage en sejr på 25-23 efter en utrolig nervepirrende afslutning. Kroatien, Norge, Sverige og Frankrig har nu alle fire point i den gruppe, men Sverige og Frankrig har én kamp til gode.

Kroatiske Zeljko Musa var storspillende i kampens åbning og scorede flere mål i de første fem minutter, end han havde scoret i hele turneringen hidtil.

Han var med til at sikre, at kroaterne var foran med to mål halvvejs i første halvleg, men hviderusserne lod dem ikke slippe væk. De var hele tiden lige efter det kroatiske mandskab og fortsatte med at være inde i kampen.

Kroaterne strammede grebet en smule til sidst i halvlegen, og de kunne gå til pause med en føring på 15-12. Man sad med den fornemmelse, at hvis Kroatien ville, så kunne de godt være foran med mere end de tre mål. 

Kroaterne med solidt forspring

Hviderusserne halede en smule ind i starten af anden halvleg, hvor der kom flere redninger fra den hviderussiske målmand. Men 10 minutter inde i halvlegen var de igen foran med tre mål, og de havde et overtag i spillet på dette tidspunkt.

Halvvejs i anden halvleg havde kroaterne stadig et forspring på tre mål, og det så ud til, at de havde styr på tingene i angrebet. Med lidt over 10 minutter tilbage af kampen måtte hviderussernes Siarhei Shylovich tage plads på bænken, da han fik et direkte rødt kort. Dommerne mente, at han gav en albue i hovedet på en kroatisk spiller.

Efterfølgende hentede hviderusserne ind, og med lidt over to minutter igen havde de udlignet. Der ventede derfor en tæt afgørelse. Til sidst var det dog Kroatien, som tog en sejr på 25-23.

Kroatiens næste kampe er på lørdag, hvor det er Norge, der venter.