EM håndbold

Kæk Nikolaj Jacobsen til TV 2-vært: - Er det blå mandag?

Den danske landstræner var i strålende humør, da håndboldherrerne holdt pressemøde inden den første kamp i mellemrunden.

Det hele startede med en god nyhed, da Danmark gjorde status på gruppespillet og så frem mod mellemrunden.

For selvom Niklas Landin udgik i kampen mod Spanien, som Danmark vandt 25-22, så viste en scanning, at det ikke var alvorligt, og derfor blev Landin meldt klar til opgøret mod Slovenien.

Og generelt var humøret bare helt anderledes positivt, end det var efter choknederlaget til Tjekkiet, der blev beskrevet som en 'virkelig tung dag på kontoret'. Torsdag var der igen overskud til de store smil og masser af grin, hvilket TV 2 SPORTs vært Morten Ankerdal fik at føle.

Midt under pressemødet, der blev sendt live, fik Nikolaj Jacobsen øje på værtens kridhvide sko, som ifølge landstræneren var lige lovligt ungdommelige.

- Hvad sker der? Jeg overvejede, om du var på vej til ’blå mandag’ lidt forsinket. Men det ser da meget ungdommeligt ud, Ankerdal, lød det med et stort grin fra Nikolaj Jacobsen, mens Morten Ankerdal udbrød:

- Så er jeg nok den eneste 44-årige til ’blå mandag’.

Forklaringen skulle tilsyneladende findes i, at TV 2-værtens bagage, ligesom mange andres på samme fly, ikke var nået frem til Kroatien, og de derfor var nyindkøbte sammen med meget andet. Landstrænerens overskud afspejlede da heller ikke søvnmængden, som alt andet lige må være begrænset en smule.

- Jeg så to kampe (med Slovenien, red.) i nat, og så har jeg her til formiddag set lidt overtal og undertal. Vi skal jo snart træne, så det gælder om at være forberedt. Vi skal op imod et sindssygt godt hold, der spiller utroligt hurtigt og med mange små aftaler. Det gælder om at holde tungen lige i munden, sagde Nikolaj Jacobsen, der har været en tur igennem de fleste aspekter af humørskalaen.

- Det har været en rutsjebanetur af de store. Efter en rigtig fin åbningskamp kom vi helt ned i den berømte kulkælder efter en dårlig præstation mod Tjekkiet. Så var det en rigtig flot præstation af holdet at rejse sig mod en meget dygtig modstander i Spanien.

Velkendte drillerier

Det er i øvrigt ikke første gang, der er små drillerier mellem den danske landstræner og TV 2-værten. Under diverse slutrunder har Nikolaj Jacobsen i sin tid som ekspert ikke været sen til at komme med en kærlig bemærkning - som fx ved VM i Qatar, hvor værten gav eksperterne det sidste ord:

De to eksperter Lars Christiansen og Nikolaj Jacobsen så mulighed for at drille Morten Ankerdal, da han gav dem det allersidste ord fra VM-studiet efter finalen. Video: TV 2 SPORT

 - Jeg vil bare sige tak for, at du har givet os en lille smule taletid de sidste tre uger. Det er stort af dig, Vi ved, du ikke er meget det, sagde Nikolaj Jacobsen med et grin, mens Lars Christiansen også benyttede lejligheden til at lave lidt sjov:

- Jeg er bare glad for, at du var med de to første dage, vi var ude og løbe. Men vi så dig aldrig igen?

Fredag kan du se mere håndbold, når Danmark møder Slovenien direkte på TV 2 fra klokken 20.30