EM håndbold

Danmark udråbt som guldfavorit - respektløst, mener Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen mener, det er respektløst at udpege Danmark som favoritter til guldet efter det sensationelle nederlag til Tjekkiet.

Se Danmark - Slovenien i aften på TV 2 og TV 2 Play klokken 20.30.

Danmark er ikke favoritter til EM-guld. 

Så klar er meldingen fra Nikolaj Jacobsen før fredagens første kamp i mellemrunden mod Slovenien. En mellemrunde, som danskerne kvalificerede sig til med to point, efter de onsdag aften besejrede Spanien og var kommet tilbage på sporet efter et skuffende nederlag mod Tjekkiet. 

Nikolaj Jacobsen mener ikke, at Danmark er guldfavoritter, og det er faktisk respektløst at udpege danskerne som det. Video: Christopher Roth

- Jeg havde godt læst, at nu havde vi vundet en kamp, og så er vi guldfavoritter igen. Der er jeg nødt til at sige, at det er vi virkelig langt fra. Og vi kommer ind i en mellemrunde nu, hvor vi skal møde tre rigtig gode hold. Hvis vi ikke præsterer, kan vi tabe alle tre kampe, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT. 

Landstræneren mener faktisk, at det er respektløst at lægge favoritværdigheden over på de danske håndboldherrer. 

- Jeg siger ikke, vi ikke kan gå langt, men at udråbe os som guldfavoritter synes jeg er en anelse respektløst over for de andre hold som Frankrig, der har spillet tre rigtig gode kampe. Det har Norge og Sverige også. Hvis man udråber os som guldfavorit, så har man kun lidt respekt for de andre nationer, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark skal i de tre mellemrundekampe møde Slovenien, Tyskland og Makedonien, og selvom landstræneren ikke mener, at Danmark er favorit til guldet, så er der ikke tvivl om, at de er favorit til at gå i semifinalen, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson:

- Jeg ser Danmark som den største semifinalefavorit i den her halvdel af mellemrunden. Hvem der så går med Danmark over i semifinalen – om det bliver Tyskland, Slovenien, Spanien eller Tjekkiet for den sags skyld – det ved jeg ikke.

Det betyder dog ikke, at Nikolaj Jacobsen på nogen måde er tryg ved situationen.

- Jeg glemmer ikke kampen mod Tjekkiet, og det synes jeg heller ikke, man skal. Selvom det lyder bedre, at vi er guldfavoritter i danskernes øjne, så må den Tjekkiet-kamp også være med til at sætte en dæmper på det hele. Det gør det også for mit vedkommende. 

- Hvis vi ikke rammer vores niveau, så kan vi tabe alle tre kampe. Så håber jeg, at vi som gruppe og som hold kan vokse. Det skal ikke være nogen undskyldning, men jeg har været landstræner i otte måneder, og det er vores første slutrunde sammen, siger landstræneren. 

Nikolaj Jacobsen og de danske håndboldherrer møder fredag Slovenien, der i deres tre gruppekampe vandt én kamp, spillede én uafgjort og tabte en enkelt. Danmark vandt to og tabte én.