EM håndbold

EM-træner straffet: - Det er en pinlig afgørelse

Kroatiens landstræner, Lino Cervar, har fået en bøde, efter han torsdag aften valgte at tage fat i en hviderussisk spiller i kampens sidste sekunder.

Kroatiens landstræner, Lino Cervar, kan ånde lettet op.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har valgt at give den karismatiske træner en bøde på 3000 euro (cirka 22.000 kroner), efter han torsdag aften gik ind på banen og tog fra i Hvideruslands Artur Karvatski med 30 sekunder tilbage af kampen.

Dermed får Lino Cervar lov til at være med på sidelinjen, når Kroatien lørdag møder Norge i den anden kamp i mellemrunden ved EM på hjemmebane. 

- Gud fader bevares. Vi synger den her Fair Play-sang, hver gang der er noget. Men når der så er en træner, der tager fat om en spiller på et helt kampafgørende tidspunkt, så får han 3000 euro i bøde. Det er pinligt. Det er en pinlig afgørelse, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der bakkes op af håndboldekspert Claus Møller Jakobsen. 

- Jeg forstår det slet ikke. Det hører ingen steder hjemme, og det sætter jo normen fremadrettet. Nu koster det pludselig kun 3000 euro for en træner at invadere banen og gribe fat i en anden spiller. Jeg synes, det er helt håbløst, siger han. 

Herunder kan du læse, hvad der ligger til grund for afgørelsen: 

EHF’s disciplinærkomité har nøje undersøgt og evalueret observatørens kamprapport, udtalelsen fra det kroatiske håndboldforbund og videomateriale. Komitéen noterer sig, at træneren skaber en smule kontakt med spilleren, mens han stod tæt på sidelinjen.

Komitéen understreger, at en træner af hans kaliber og den den erfaring bør være klar over, at enhver form for kontakt med en modspiller, bevidst eller ubevidst, ikke må finde sted.

Vi finder hans opførsel uanstændig og usportslig.

Træner bedyrede sin uskyld

Det fremgår tydeligt på tv-billederne, at Cervar går ind på banen og har kontakt med Hvideruslands Artur Karvatski. Lino Cervar bedyrede dog sin uskyld efter kampen og fortalte, at det ikke var med forsæt.

- Jeg bevæger mig langs linjen hele tiden - gennem hele kampen, sagde Lino Cervar ifølge det kroatiske medie 24Sata efter kampen. Han erkender dog, at han stødte sammen med en hviderussisk spiller.

Hviderusserne var i angreb med muligheden for at udligne med knap et halvt minut tilbage, men endte med at blive dømt for at lave for mange afleveringer, efter at dommerduoen rakte armene i vejret for at markere for passivt spil. Kroaterne løb efterfølgende op og scorede til resultatet 25-23.

Kroatien har nu fire point i mellemrunden – á point med Frankrig, Sverige og Norge. Værtsnationen møder lørdag nordmændene i et opgør, der kan blive afgørende for en mulig plads i semifinalen.