Tre håndboldspillere dømt for doping - nu får Danmark måske EM-sølv

Tre spillere fra det russiske landshold, der slog Danmark i semifinalen ved U19-EM, er blevet dømt for doping.

En sjælden sag om doping i international håndbold kan nu betyde et ekstra sæt sølvmedaljer til dansk håndbold. 

Tre russiske spillere, Antonina Skorobogatchenko, Maria Duvakina og Maria Dudina er alle blevet idømt 20 måneders karantæne, efter de blev testet positiv for stoffet meldonium ved U19-EM for kvinder i sommer. 

Én af de tre spillere blev testet positiv under gruppespillet, mens de to andre afgav positive tests i forbindelse med medaljekampene. Og da Rusland slog netop Danmark ud af EM-turneringen i semifinalen, kan danskerne nu ende med at få russernes sølvmedaljer.

Da det er mere end to spillere fra det samme hold, der er blevet taget for doping, kan sagen nemlig ifølge det europæiske håndboldforbund EHF's regelsæt  ende med, at hele det russiske hold bliver diskvalificeret. Det bliver afgjort i løbet af de næste par måneder, hvor EHF også vil vurdere, om sagen skal have yderligere konsekvenser for det russiske håndboldforbund.

Sagen kom frem tilbage i september måned, og siden har EHF's håndboldret - Court of Handball - vurderet sagen, og de tre spillere har afgivet forklaring ved en høring i Wien i Østrig, hvor EHF har hovedsæde.  

Ifølge EHF hævder de tre spillere, at de ikke har taget meldonium bevidst.

Spillernes karantæne gælder fra den 12. september 2017 og 20 måneder frem.

Den mest kendte af spillerne er den 18-årige Skorobogatchenko, som var med det russiske A-landshold, der ved EM i 2016 spillede uafgjort 26-26 med Danmark.