EM håndbold

Nyegaard langer kraftigt ud efter forbund: - De ødelægger vores sport

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er langt fra tilfreds med EHF's beslutning om kun at give en bøde til Kroatiens træner, Lino Cervar.

- De ødelægger det for sig selv, og de ødelægger vores dejlige sport.

Så kontant er meldingen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, efter det europæiske håndboldforbund, EHF, fredag valgte at give en bøde på 3.000 euro (cirka 22.000 kroner) til Kroatiens træner, Lino Cervar. 

Tossen der, han skal jo ikke være på banen. Han skal jo ikke tage fat i nogen som helst

Bent Nyegaard, håndboldekspert, TV 2 SPORT

Årsagen til, at han må til lommerne, er, at den 67-årige landstræner torsdag aften gik ind på banen og hev fat i hviderussernes Artur Karvatski med 30 sekunder tilbage af opgøret mellem de kroatiske EM-værter og Hviderusland. 

Men straffen er ikke hård nok. Slet ikke, mener Bent Nyegaard. 

- Tossen der, han skal jo ikke være på banen. Han skal jo ikke tage fat i nogen som helst. 

- EHF ødelægger det for sig selv. Det bliver ikke mere pinligt end det her. Problemet er jo, at vi snakker om, hvilke bukser og ankelstrømper, vi skal have på. Om vi kan spille med en hjelm. Men sådan noget her, det reagerer man ikke på, siger håndboldeksperten.

Bent Nyegaard henviser til, at der inden for de seneste år har været adskillige sager, hvor EHF har fået kritik for at få for meget op i regler om påklædning og beskyttelse. Eksempelvis blev de danske håndboldkvinder tvunget til at spille i sorte strømper ved EM i Sverige for et år siden

Den danske landsholdsspiller Maria Fisker fik også forbud mod at spille med et pandebånd, der skulle beskytte hende mod hjernerystelse. Derfor måtte Dansk Håndboldforbund i al hast få lavet et nyt pandebånd, som EHF skulle godkende dagen før EM. 

Kroatisk landsholdsspiller synes, straffen er fair

Kroatien havde store problemer mod Hviderusland, og da episoden opstod med et halvt minut tilbage af kampen, spillede hviderusserne faktisk for en udligning. I sekunderne efter blev der dømt angrebsfejl, og så kunne Ivan Cupic lukke opgøret til resultatet 25-23. 

Han stod som en lille skoledreng, og han anede ikke, hvad han skulle sige, da det hele spidsede til mod Hviderusland

Bent Nyegaard

Fredag meddelte EHF så, at de ville åbne en sag mod den kroatiske landstræner, og få timer efter kom afgørelsen så, hvor det stod klart, at han skulle betale 3.000 euro i bøde - og altså slap for at få karantæne. En retfærdig kendelse, mener kroaternes Luka Stepančić

- Vi har hørt, han har fået en bøde af EHF. Det er jo deres afgørelse. Vi har ikke snakket om, om han bare ville flytte ham, så han kunne se, eller om han holdt ham. Vi har ikke snakket ret meget om det, siger bagspilleren til TV 2 SPORT. 

Synes du, straffen er i orden? 

- Jeg ved ikke, hvad bøden blev på? 

3.000 euro.

- Ja, det er vel retfærdigt nok, siger Stepančić

Men måske havde det faktisk været godt for de kroatiske værter, hvis Lino Cervar enten havde fået karantæne eller var blevet smidt helt ud af turneringen. Han har nemlig slet ikke styr på sit hold, mener Bent Nyegaard. 

- Manden var helt væk i den sidste timeout i kampen (mod Hviderusland, red.). Han stod som en lille skoledreng, og han anede ikke, hvad han skulle sige, da det hele spidsede til mod Hviderusland. 

- Nu røg han ikke ud. Men Kroatien var blevet stærkere uden Cervar. Det er jeg overbevist om, siger Bent Nyegaard. 

Kroatien gik videre til mellemrunden med to point, og med torsdagens sejr har de nu fire point og topper gruppen sammen med Norge, Frankrig og Sverige. Men de to sidstnævnte har spillet én kamp mindre.