EM håndbold

Træner slap for karantæne - men det er ikke godt for holdet, siger ekspert

Kroatiens træner Lino Cervar slap for karantæne efter at have holdt fast i en modspiller. Men det blive en ulempe for holdet, vurderer en ekspert.

Tv-billederne talte deres tydelige sprog i torsdagens kamp i mellemrunden mellem Kroatien og Hviderusland.

Den kroatiske landstræner, Lino Cervar, holdt fast Hvideruslands Artur Karvatski i et angreb i afslutningen af opgøret. Fredag besluttede det europæiske håndboldforbund så, at episoden ikke var så slem, at den skulle koste kroaten en karantæne.

I stedet tildelte EHF Lino Cervar en bøde på 3000 euro, og det kan ifølge flere eksperter vise sig at blive en ulempe for Kroatien, at den ilter træner Cervar også er på sidelinjen i de næste kampe.

- Det er en fordel for Norge, at han er med på bænken. Lino Cervar har truffet mange mærkelige beslutninger på bænken under EM, fortæller TV 2 Norges ekspertkommentator Bent Svele til TV2 SPORT.

Og han er ikke den eneste ekspert, der ikke er imponeret over Lino Cervars trænerarbejde i denne slutrunde.

- Manden var helt væk under den sidste timeout i kampen mod Hviderusland. Der var store drenge, og han stod som en lille skoledreng. Han anede ikke, hvad han skulle sige, da det hele spidsede til. Nu fik han ikke karantæne, men Kroatien var blevet stærkere uden Cervar, det er jeg hundrede procent overbevist om, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der bakkes op fra svensk side:

- Det kan vise sig at være godt for Kroatien, hvis Cervar bliver smidt ud af resten af EM, skrev den svenske reporter fra Sportsbladet Johan Flinck på Twitter inden afgørelsen fra EHF var blevet offentliggjort.

Men spørger man de kroatiske spillere, så er de ikke enige med eksperterne i, at de ville være bedre tjent uden Cervar.

- Det betyder meget for os. Han er cheftræneren, og det ville blive meget svært at vinde sådan en kamp uden ham. Det er vigtigt, han er på bænken, fortæller den kroatiske spiller Luka Stepančić.  

Eksperter uforstående over straffen

Og de kroatiske spillere kan altså ånde lettet op. Lino Cervar er nemlig også manden med taktikken, når Kroatien møder Norge lørdag. Og det frustrerer flere eksperter, at EHF ikke straffede den lille kroatiske træner med karantæne.

- Jeg forstår det slet ikke. Det hører ingen steder hjemme, og det sætter jo normen fremadrettet. Nu koster det pludselig kun 3000 euro for en træner at invadere banen og gribe fat i en anden spiller. Jeg synes, det er helt håbløst, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen, der bakkes op at TV 2 Norges ekspertkommentator Bent Svele.

- Det er en joke. En vits. Men samtidig er det forventet. EHF føler, de har hele opinionen imod sig, og at de er nødt til at handle. Men hvis de erkender, at han har gjort noget galt, så bør han jo få en straf.

Men det har Lino Cervar ikke fået, og derfor kan du se ham og resten af det kroatiske landshold lørdag, når de møder Norge. Opgøret bliver vist på TV 2 SPORT kl. 20:30.