EM håndbold

Landstræneren sover dårligt: - Der er utroligt mange tanker

Den danske landstræner er begyndt at mærke trætheden under EM. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den danske landstræner tænker så meget håndbold under EM, at han sover dårligt om natten og er blevet træt.

Nikolaj Jacobsen og det danske landshold har taget hul på den sidste og afgørende uge af Europamesterskabet.

Men som de rigtig vigtige kampe for alvor nærmer sig, er det en dansk landstræner, der er ved at være godt brugt efter mere end to ugers samling med forberedelser, Golden League og EM-kampe.

- Jeg er meget træt, fortæller Nicolai Jacobsen på landsholdets hviledage efter søndagens sejr over Tyskland.

- Jeg sover generelt dårligt. Men det er klart, at når kampene kommer så tæt, og der skal forberedes, så er der utrolig mange tanker i hovedet. De fylder rigtig meget og generer også, når man skal sove. Man smider sig ikke lige ned på hovedpuden og sover med det samme.

Træthed eller ej – så har der indtil videre under EM ikke været mange fingre at sætte på trænerarbejdet og engagementet fra den danske landstræner.

I den første slutrunde som landstræner har taktikken fra Nikolaj Jacobsen nemlig guidet Danmark frem til fire sejre i fem kampe. Og nu er holdet bare et enkelt point fra at stå i en semifinale.

Men nu er den danske landstræner altså begyndt at kunne mærke trætheden, og han har selv et bud på hvorfor. Der er nemlig bedre tid til detaljer og forberedelser på klubholdet Rhein-Neckar Löwen, som han til daglig står i spidsen for, end på landsholdet.

- På landsholdet er man nødt til at finde på nogle få korte løsninger og helst ikke for mange af dem. For du når ikke igennem dem alligevel grundet programmet. Der er en større tryghed i klubarbejdet, fordi man har fem-seks ugers forberedelse og kan gå igennem tingene mere grundigt, end man kan her, fortæller den danske landstræner.

Efter to hviledage til at få indhentet noget af den manglende søvn, er Nikolaj Jacobsen onsdag igen klar til at forsøge at guide det danske landshold til sejr. Det er i kampen mod Makedonien, som kan ses fra klokken 18:15 på TV 2.