EM håndbold

Spillerne og træneren er uenige om omstridt regel, der hjalp Danmark til sejr

Landsholdet havde store problemer med at score mål mod Tyskland, indtil man begyndte at spille 7-mod-6. Der er dog stor uenighed om reglen på holdet.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Det danske landshold spillede sig søndag tæt på en plads i semifinalen, da Tyskland snævert blev slået med 26-25.

Det danske angrebsspil havde dog, særligt i første halvleg, store problemer med at få åbnet det tyske betonforsvar. Men da Nikolaj Jacobsen fandt 7-mod-6-spillet frem, fik danskerne noget lettere ved at lave mål.

Selvom det danske overtalsspil i den grad var én af nøglerne i den sejren over Tyskland, så er de danske landsholdsspillere mildest talt alt andet end begejstrede for den omstridte regel.

- Jeg synes, det er en lorteregel. Jeg vil gerne have noget mere tempo i spillet, spillet er blevet enormt langsomt. Alle skifter ud. Og man bliver dårligt nok straffet af at være i undertal. Jeg mener ikke, det har gavnet håndbolden, fortæller den danske bagspiller Morten Olsen.

Og Hannover-Burgdorf-spilleren er ikke den eneste, der ikke lader sig begejstre af den nu snart to år gamle regel.

- Jeg elsker den i hvert fald ikke (reglen, red.), siger Mads Mensah og fortsætter;

- For eksempel i Tyskland-kampen, hvor forsvarene står rigtig godt, synes jeg, det er ærgerligt, at man kan blive straffet for at levere et rigtig godt forsvar. Jeg ville egentlig være tilfreds, hvis reglen blev fjernet, for jeg synes ikke, 7-mod-6 er særlig seværdig.

Uenig landstræner

Men på sidelinjen i kampen mod Tyskland stod den danske landstræner til gengæld og nød synet af 7-mod-6. Og faktisk er Nikolaj Jacobsen uenig med sine spillere i, at den udskældte regel er noget skidt.  

- Jeg ved godt, der er mange, der hader den. Og jeg er helt indforstået med, at den gør spillet langsommere. Men personligt kan jeg godt lide at se det, fordi det er et taktisk våben.

- Nogle gange lykkes det rigtig godt, andre gange ser man helt håbløs ud og får skæld ud for at spille det. Jeg kan godt lide reglen grundet det taktiske, om det så gør håndbolden pænere, det ved jeg ikke. Men den taktiske del er vildt interessant, lyder det fra landstræneren.

Du kan se, om Nikolaj Jacobsen og det danske landshold igen finder 7-mod-6-spillet frem, når Danmark møder Makedonien onsdag. Kampen kan ses på TV 2 klokken 18.15.