Håndbold

Dansk ligahold løber tør for penge - spillerne kan frit forlade klubben

. Scanpix

Den danske ligaklub HC Midtjylland går konkurs om tre måneder. Det fortæller Jonas Wille til et norsk medie.

HC Midtjylland har kun penge nok til at kunne overleve til 1. april.

Det fortæller klubbens træner, Jonas Wille, til det norske medie Halden Arbeiderblad.

- Beskeden, vi har fået, er, at de ikke er nået til enighed. Først skulle vi have svar den 23. december, men så blev fristen udsat. I dag kom så den endelige besked, siger Wille, som nu skal på klubjagt.

Selvom klubben har penge nok til at fortsætte til april, er Jonas Wille usikker på, om de kan spille kampe indtil den dato.

- Det er vanskeligt at svare på. Spillerne kan jo frit søge til andre klubber, så det kommer an på, om vi sidder inde med nok spillere til at kunne stille hold, fortæller Wille.

Tirsdag aften meddelte klubben på sin Facebook-side, at der fortsat arbejdes på klubbens redning.

- Der er de seneste måneder arbejdet på at skaffe den nødvendige kapital til at drive HC Midtjylland videre. Dette arbejde pågår fortsat.

Midlertidig redning

I begyndelsen af januar tog HC Midtjylland afsked med både sportschefen og en stregspiller. Her var meldingen, at den midlertidigt var blevet reddet fra en lukning.

39-årige Kristian Gjessing, der er tidligere dansk landsholdsspiller, sagde ja til at genoptage karrieren og spille for klubben resten af sæsonen.

- Han kommer til at hjælpe os, når og hvis det bliver nødvendigt, sagde klubbens formand, Thomas Hintze, til Herning Folkeblad.

Det er under to år siden, at klubben vandt pokalturneringen. HC Midtjylland ligger aktuelt nummer 11 i den danske herreliga.