EM håndbold

Ekstra målmand indkaldt - Landins hustru kan gå i fødsel

Den danske målmand Kevin Møller er blevet indkaldt til den danske EM-trup, da Niklas Landin muligvis kan blive far i løbet af finaleweekenden.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har indkaldt målmanden Kevin Møller til den danske EM-trup. 

Årsagen til indkaldelsen er, at Niklas Landins kone muligvis går i fødsel i løbet af de kommende dage. Hvis det sker, så forlader den danske førstemålmand truppen i Kroatien, og Kevin Møller vil derfor blive skrevet ind i truppen til finaleweekenden, hvor Danmark på fredag skal spille semifinale i Zagreb.

Og det er en situation, der har påvirket den danske landsholdsmålmand. 

- Den har jeg haft i baghovedet en stor del af turneringen. Det er ikke noget nyt for mig, men det er jo en sikkerhed, at Kevin bliver kaldt ned, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT. 

- Jeg har forsøgt at holde fokus på det, jeg skal holde fokus på. Under kampene har jeg et eller andet sted forsøgt at være her og 100 procent til stede, for ellers skulle jeg være blevet hjemme. Selvfølgelig har det været svært. Det er en stor ting, men jeg føler, jeg har været til stede, og at drengene har kunnet stole på mig.

Har du bedt hende vente til mandag?

Ja. Også gerne tirsdag, så jeg lige kan nå hjem igen, siger den danske Kiel-målmand. 

Fuld forståelse hos landstræneren

Niklas Landin har under slutrunden i Kroatien stået med en redningsprocent på 28 procent, hvilket er under det vanlige niveau. Hans kollega Jannick Green har til sammenligning stået med en gennemsnitlig redningsprocent på 40. 

Nu er Kevin Møller hentet ind som en sikkerhed, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Det er ikke noget, man kan planlægge. Det er ikke noget, man bestemmer. Det er for at være på den sikre side, og hvis der skulle ske noget, så skal han ikke have følelsen af, at han svigter noget som helst. Det handler bare om at komme hjem, for der er ikke noget større. 

Også TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen har forståelse for landstrænerens beslutning. 

- Det forklarer måske også, at Niklas Landins tanker måske ikke udelukkende er inde i målet, men også er hjemme hos konen og det kommende barn. Det giver meget mening for mig. 

Kevin Møller har tidligere spillet 19 landskampe for Danmark, men han spillede senest tilbage i maj, da Danmark spillede EM-kvalifikationskampe mod Ungarn. 

Danmark vandt deres mellemrundegruppe og skal derfor møde nummer to i den anden gruppe. Det kan både blive Frankrig, Kroatien og Sverige.