EM håndbold

Enige eksperter: - René Toft Hansen er landsholdets absolut vigtigste mand

TV 2 SPORTs håndboldeksperter peger på forsvarsgeneralen René Toft Hansen som landsholdets vigtigste spiller.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Alt for ofte har det været historien om diverse skader, men det tema er forstummet under EM-slutrunden i Kroatien.

René Toft Hansen har kunnet spille problemfrit og sprudlet - senest i søndagens 26-25-sejr over Tyskland, hvor han og det danske forsvar i første halvleg holdt tyskerne nede på blot ni scoringer.

I modstandernes lejre ved EM bliver navnet Mikkel Hansen oftest slynget ud som manden, der skal passes på, mens det op til mødet mellem Danmark og Tyskland var Flensburg-Handewitt-playmakeren Rasmus Lauge, der blev kaldt danskerne nøgle.

Men ifølge TV 2 SPORTs håndboldeksperter ligger er forsvarsgeneralen fra THW Kiel den største danske nøgle til EM-succes.

- René Toft er landsholdets absolut vigtigste mand. Han er den ene mand, vi ikke kan undvære, siger Claus Møller Jacobsen til TV 2 SPORT.

Skaderne og megen slitage fra det hårde program i sin Bundesliga-klub har flere gange kostet Toft Hansen deltagelsen på landsholdet, så derfor ser ekspert Daniel Svensson en 'ny' spiller ved EM.

- Han hviler mere i sig selv. Han kommer med smil. Han møder os og er altid positiv, og så har han altid et højt niveau. Jeg tror, han har genfundet sig selv under Nikolaj Jacobsen. For det danske landshold er han uovertruffen - nok vores vigtigste mand, siger Svensson og bakkes op af Bent Nyegaard.

- Han har simpelthen mere udstråling. Der er mere power. Man kan se det på ham, og han retter til hele tiden. Kommunikativt er han blevet bedre. Det er bare en klassemand at have stående dernede.

Danmark spiller sidste kamp i mellemrunden på onsdag klokken 18:15 mod Makedonien. Ét point vil sikre dansk deltagelse i EM-semifinalerne.

Kampen kan ses på TV 2.