EM håndbold

Afbrød ferie for at spille semifinale: - Har drukket et par sjusser og øl de seneste dage

Arpad Sterbik er blevet hasteindkaldt til semifinalen, fordi Spaniens førstemålmand har fået en forstrækning.

Fredag formiddag blev en af verdens bedste målmænd skiftet ind i den spanske EM-trup.

Arpad Sterbik afløser Gonzalo Pérez de Vargas, der blev skadet i Spaniens seneste kamp. Det er udefra set et meget interessant skifte.

Sterbik har nemlig ikke spillet en håndboldkamp i næsten to måneder, og på det seneste har den 38-årige målmand ikke gjort ret meget for at holde sig i form, inden han blev ringet op og kaldt til Kroatien.

- Han var på ferie sammen med sin hustru. Han sagde også, han havde drukket et par sjusser og fået lidt øl de seneste dage, hvortil Iker Romero – den spanske sportschef – svarer: "Det er jo der, du er bedst", fortæller TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, som har talt med den spanske lejr.

- Han kommer altså i ren EM ’92-stil direkte fra ferie og med en lille paraply i drinken.

Arpad Sterbik var med til at vinde verdensmesterskabet i 2013, og siden har han blandt andet vundet Champions League. På grund af rutinen og et stadigt højt niveau ville Claus Møller Jakobsen selv vælge Arpad Sterbik, hvis han kun måtte vælge én målmand til en EM-semifinale og en medaljekamp.

Uha, hvad sker der nu?

Daniel Svensson, der også er håndboldekspert på TV 2 SPORT, er glæder sig også til at se Sterbik i semifinalen fredag aften.

Daniel Svensson: Jeg synes, det er vildt spændende og fascinerende. Der er ting, der taler for – og ting der taler imod. Han har jo ikke trænet op til det her og har måske ikke det parathedsniveau, han skal have. Men han er så bundrutineret og en verdensklassemålmand.

Jeg glæder mig til at følge ham, og jeg tror også, jeg havde taget chancen med Sterbik.

Claus Møller Jakobsen: Han er blevet 38 år og spiller nede i Vardar Skopje, hvor han blev Champions League-vinder. Han har stået helt, helt forrygende i den her sæson, og i næste sæson skal han til Veszprem. Det er altså en keeper fra allerøverste hylde.

Daniel Svensson: Jeg tror også, at nogle af de franske spillere tænker: Uha, hvad sker der nu?

Claus Møller Jakobsen: Det tror jeg også.