Håndbold

Nikolaj Jacobsen roser spillerne: - Det er faktisk utroligt, vi kommer i omkamp

Nikolaj Jacobsen mener, at en skrantende defensiv og manglende redninger kostede finalepladsen.

Det danske landshold måtte slukøret forlade Arena Zagreb efter et noget overraskende nederlag i semifinalen til Sverige på 35-34 efter forlænget spilletid.

Det blev en kamp, hvor danskerne fra start haltede efter Sverige og måtte se langt efter redninger.

Og ifølge den danske landstræner Nikolaj Jacobsen, så var det netop de manglende redninger og en dårlig defensiv, der blev udslagsgivende.

- 20-11 i redninger. Så vinder du bare ikke en håndboldkamp, var den klare melding fra landstræneren efter kampen. 

- Jeg synes ikke, vi spiller så dårlig håndbold, men vi får ikke fat defensivt. Og selvom vi leder efter løsninger, så får vi aldrig fat, fortalte landstræneren efter kampen.

Lyn-analyse

Det danske forsvar fik aldrig nogensinde fat i den her kamp; heller ikke de danske målmand, som blev prøvet af på skift. Det var hele forskellen.

Danmark fik ikke brugt fysikken over for svenskerne, så de lavede alt, alt for mange mål.

Vi havde svært ved at finde den rigtig højde i forsvaret. Vi tabte de her mand-mod-mand-dueller.

Nikolaj Jacobsen forsøgte ellers at finde redninger ved at bytte målmandsduoen Niklas Landin og Jannick Green flere gange i løbet af kampen. Men det var uden held.

- Det er bare svært, når man taber 20-11 i redninger. Det er faktisk utroligt, vi kommer i omkamp.

- Stor cadeau til Palicka i det svenske mål. Spillerne skal også have ros, for vi er bagud hele kampen, men får kæmpet os tilbage. Men defensivt og på målmandsposten var vi ikke på det niveau, der skal til i en semifinale mod et godt svensk hold.

Danmark er dog ikke helt færdige ved EM. På søndag skal landsholdet nemlig spille bronzekamp mod Frankrig. Det er klokken 18:00, og kampen kan ses på TV 2.