EM håndbold

Mikkel Hansen nægter at have overfuset official: - Det er noget pjat

Den danske stjerne benægter at have overtrådt reglerne og kalder EHFs bøde på 30.000 kroner for 'noget pjat'.

Den danske landsholdsstjerne Mikkel Hansen er blevet idømt en bøde på cirka 30.000 danske kroner, efter han ifølge EHF skulle have overfuset en official i hallen verbalt og fysisk i pausen af fredagens semifinale mellem Danmark og Sverige.

Det danske landshold var på vej ud af den forkerte udgang i hallen, og det var i den forbindelse, EHF mener, at Mikkel Hansen har overfuset en official.

Det fortæller sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Henriksen, til TV 2 SPORT søndag aften. EHF har bekræftet, at der er uddelt en bøde.

Jeg synes, det er nogle meget grove anklager, som jeg ikke synes, er fair over for vores spillere

Morten Henriksen, sportschef i DHF

Men selv nægter Mikkel Hansen, at han skulle have råbt ad og skubbet til en official.

- Nej, det er det ikke. Og vi er også vendt tilbage med vores svar og den rigtige version. Jeg synes, det virker underligt, at man er ude og give bøde for, at vi er gået forkert ud. Der er ikke så meget mere i det. Det virker lidt, som om det kroatiske forbund er ude og hive penge ind for det, de har tabt på at misse semifinalen, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

Her henviser Mikkel Hansen til, at Kroatien, der er vært for EM-slutrunden, blev nummer tre i sin mellemrundegruppe og måtte nøjes med en kamp om femte- og sjettepladsen.

Og Mikkel Hansens kritik stopper ikke der.

- Det viser vel lidt om, hvordan håndboldsporten er, når det giver en større bøde for at gå ud et forkert sted, end det gør at holde fast i en modspiller i en situation til sidst i kampen, siger Mikkel Hansen med henvisning til den bøde på 15.000 kroner, som den kroatiske landstræner Lino Cervar fik  tidligere i turneringen.

Kroatiens landstræner Lino Cervar tog fat i Karvatski fra Hviderusland kort før tid, mens spillet var i gang. Video: Bo Bentsen

- Grove anklager

DHF bekræfter, at der har været forvirring om, hvor holdet skulle gå ud i pausen af fredagens semifinale, men kan heller ikke nikke genkendende til situationen med Mikkel Hansen.

Derfor har forbundet allerede besluttet sig for at appellere bøden.

- På vej til pausen følger vi ikke de anvisninger, der bliver givet. Det, der gør mig rigtig ked af det, er, at vi ikke er blevet orienteret om, hvor vi skal gå hen. Var vi det, havde vi selvfølgelig gjort det. Der er blevet påstået nogle ting om Mikkel Hansen, men det er ikke korrekt. Derfor har vi i dag anket bøden, så de tager den op igen. Det har de bekræftet, at de gør, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Han er både overrasket og trist over anklagerne.

- Jeg synes, det er nogle meget grove anklager, som jeg ikke synes, er fair over for vores spillere, som er engagerede og dedikerede i den her sport. Det gør ondt på mig.

DHF har officielt en frist til at komme med yderligere indsigelser frem til 7. februar.