EM håndbold

Nyegaards karakterbog: - En mentalt hård kamp

TV 2 SPORTs ekspertkommentator er klar med karakterer til de danske spillere efter nederlaget mod Frankrig i bronzekampen ved EM.

Det lykkedes ikke for Danmark at vinde bronze ved EM i håndbold. I kampen om tredjepladsen blev det til et nederlag på 29-32 mod Frankrig.

- Det var et fransk hold, som tog initiativet. Dobbeltudvisningen til Rasmus Lauge endte med at ødelægge meget sammen med de efterfølgende udvisninger. Det gik ud over rytmen og energien. I anden halvleg hang Danmark bagefter, og det var mentalt hårdt.

- Jeg synes, at Nikolaj Jacobsen lidt tidligere kunne have taget Mikkel Hansen ud. Det blev lidt omstændigt i 7 mod 6-spillet. Og så sker det, som vi vil huske og tale om længe. Den kendelse mod Rasmus Lauge, lige da Danmark var ved at komme tilbage i kampen, siger Bent Nyegaard efter kampen.

KARAKTERSKALAEN

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Nedenfor kan du læse ekspertens karakterer til de danske spillere.

Niklas Landin 2

Han står kun 11 minutter, hvor han redder to ud af syv forsøg. De to redninger kommer dog, da kampen stort set er afgjort. Det var en svær opgave at komme ind på det tidspunkt, og den kunne han ikke løse.

Jannick Green 3

Han står det meste af kampen, og han lander på 31 procent redninger. Har nogle fine redninger undervejs og blandt andet to straffekast. Men han har også det der med, at han rammer en bold hist og pist som går i mål. En okay præstation set i det store billede.

Kevin Møller UB

-

Magnus Landin UB

-

Casper U. Mortensen 5

Det var en fin landskamp fra ham. Han brænder en enkelt chance, men er ellers meget træfsikker undervejs. Har et par gode aktioner i kontrafasen også. En god kamp fra ham.

Lasse Svan UB

-

Hans Lindberg 6 (KAMPENS SPILLER)

Det her var godt nok en stor kamp fra ham. Man må bare sige, at han har den kølighed, der skal til, når der er brug for ham. I det hele taget et stort mesterskab fra ham.

Mikkel Hansen 2

Han lavede selvfølgelig et par flotte ting, men han spillede ikke aggressivt nok. Han gik ikke nok på mål. Det er tydeligt, at der skal ske et eller andet med ham og hans knæ, før han er tilbage. Jeg synes også, at han fik lige i overkanten af spilletid.

Michael Damgaard 3

Han var en lottokupon i dag med et mål og to assists. Det er hans lod i øjeblikket at være jokeren, og skulle Danmark have vendt kampen, så skulle han have spillet helt perfekt.

Rasmus Lauge 3

Han blev vist ud i fire minutter, og det var dyrt. Han burde være for rutineret til den slags. Var ikke opmærksom nok ved en kontramulighed, og han laver - lidt usædvanligt for ham - for mange fejl, og var ikke skarp nok. Virkede lidt træt.

Henrik Møllgaard 4

Jeg synes faktisk, at Møllgaard løste forsvarsdelen fornuftigt, da han var inde. Han har ikke været så meget med i slutrunden, og set i det lys løste han det godt sammen med Henrik Toft i forsvaret.

Niclas Kirkeløkke 2

Jeg synes, at det var fint at give ham chancen. Han scorede på sit første forsøg, men blev senere udfordret. Laver tekniske fejl, men det var fint at se ham tilbage. Godt med erfaringen for ham.

Mads Mensah Larsen 3

Han fik dirigentstokken til at starte med, og lavede mange fine ting. Ud over en enkelt vidunderlig underhåndsscoring, så kneb det med træfsikkerheden. Rytmen kom ind imellem lidt ud af spillet, når han var på bolden i angrebsspillet.

Morten Olsen UB

-

Henrik Toft Hansen 4

Jeg synes faktisk, at han kæmpede godt. Der var lidt startproblemer, da Zachariassen dækkede ved siden af. Evigt fightende og scorede to på to forsøg.

Anders Zachariassen 4

Jeg kan godt lide hans energi. Han var udfordret – ligesom resten af det centrale forsvar - indtil han fik lov at gå frem i opdækningen. Træfsikker i angrebet og tilkæmpede sig også et par straffekast.

Nikolaj Jacobsen 3

Jeg synes, at han fik ændret forsvaret godt, da det kneb. Han fik gang i kontrafasen i starten. Jeg føler lidt med både ham og holdet. Han holdt Mikkel Hansen inde en spids for længe, synes jeg. Det var fint at se Kirkeløkke spille, og måske kunne han have spillet Damgaard tidligere.